Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
16.06.2023 11:40

Gastroprevádzky na hornej Nitre prezentuje bedeker chutilo.


Ilustračná snímka: (tasr).


Gastronomické prevádzky v Prievidzi, Bojniciach a okolí predstavuje nový bedeker pod názvom chutilo. v slovenskej i anglickej verzii. Do života ho uviedli vo štvrtok v Prievidzi spolu s turistickou internetovou platformou Visit Prievidza.


Na projekte sa podieľala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra - Bojnice.

"Bedeker obsahuje najlepšie podniky z Prievidze, Bojníc a okolia. Dokopy tam nájdeme 40 podnikov vo všetkých kategóriách, ktoré v gastronómii existujú," načrtol autor projektu Radovan Huba.

Mestá na hornej Nitre majú podľa neho kvalitnú gastronómiu, na ktorú treba upozorňovať, pričom doteraz podobnú propagáciu nemala.

V bedekri má zastúpenie deväť podnikov z Bojníc, štyri z ďalších miest v okrese a zvyšné sú z Prievidze, niektoré oslovené prevádzky zapojenie sa odmietli. "Vyberali sa na základe nominácie verejnosti, následne ich hodnotili profesionáli z oblasti gastronómie a cestovného ruchu, váhu malo i hodnotenie verejnosti na sociálnej sieti," priblížil Huba.

Pri tvorbe bedekra, ktorý je k dispozícii v online i tlačenej verzii, sa jeho autor inšpiroval podobným sprievodcom z Brna. Na jeho financovaní sa podieľala OOCR Región horná Nitra - Bojnice sumou 2000 eur. "Takýto produkt na hornej Nitre určite chýbal. Neexistuje podobná brožúra, ktorá mapuje gastroprevádzky, bary, kaviarne," zhodnotila výkonná riaditeľka OOCR Andrea Freimann.

Horná Nitra má podľa nej určite veľký potenciál v oblasti gastroturistiky. "Nielenže tu máme veľký počet kvalitných podnikov, ale i špičkové bary, vysoko hodnotené reštaurácie a všetko je to naakumulované na veľmi malom mieste," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
27.11.2018
V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre
V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
19.01.2019
Na veľtrhu cestovného ruchu aj horná Nitra
Oblastná organizácia cestovného ruchu (ďalej len OOCR HN) bude mať svoju expozíciu opäť v stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región spolu s ďalšími okresnými organizáciami, ktoré pôsobia na území Trenčianskeho kraja.
viac
18.02.2022
TSK chce financovať obnovu NsP Prievidza z Fondu na spravodlivú transformáciu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rokuje so zástupcami Európskej komisie (EK) o možnosti financovania modernizácie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach z Fondu na spravodlivú transformáciu. S projektmi z oblasti zdravotníctva totiž EK exaktne nepočíta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %