Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.07.2020 03:00

Herne budú musieť byť v rozostupoch najmenej dvesto metrov


Ilustračná snímka: (tasr).


Od 17. júla nadobudne platnosť nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o hazardných hrách na území mesta Trnava. Schválili ho poslanci mestského zastupiteľstva na júnovej schôdzi.


V jeho zmysle nesmú byť herne umiestnené pri školách a  „rozostup“ medzi herňami musí byť najmenej 200 metrov.

Účelom VZN je vo verejnom záujme obmedziť riziká vyplývajúce z prevádzkovania hazardných hier a účasti na nich, a vytvoriť podmienky na ochranu pri ich prevádzkovaní. Okrem škôl a školských zariadení tak herňa nemôže byť otvorená v menej ako dvestometrovej blízkosti ani pri zariadení sociálnych služieb pre deti a mládež, ubytovni mládeže i zariadení pre liečbu nelátkových závislostí. Týka sa to herní s novými licenciami, licencie získané pred nadobudnutím platnosti VZN budú platné do ich exspirácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
28.09.2018
Hazard bude opäť prísnejšie regulovaný
Od budúceho roka hráčov, ale najmä prevádzkovateľov hazardných hier, čakajú nové prísnejšie pravidlá. Počíta s tým novela zákona o hazardných hrách, ktorú Ministerstvo financií (MF) SR predložilo na rokovanie vlády. Kabinet ju na stredajšom rokovaní schválil.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
29.06.2021
Úrad pre reguláciu hazardných hier pečatil hracie automaty
Úrad pre reguláciu hazardných hier podnikol akciu na dodržiavanie ustanovení zákona o hazardných hrách a zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu (AML zákon).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %