Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
29.09.2023 03:00

Hradný kopec ponúkne po revitalizácii nové výhľady na mesto


Nitra - hradný kopec. Snímka TASR


Mesto Nitra finišuje s revitalizáciou hradného kopca. Podľa radnice má byť projekt za viac ako 820.000 eur ukončený v priebehu niekoľkých týždňov.


V súčasnosti je už väčšina priestoru pod Nitrianskym hradom vyčistená, odstránené sú aj invázne a suché dreviny. "V polovici októbra začneme s novou výsadbou. Hotové je aj osvetlenie, ktoré bude tvoriť 19 nových lámp. V rámci terénnych prác vysúťažená firma spevnila svah, osadili kokosovú rohož a na svah umiestnili hate. Cieľom je zabrániť erózii pôdy," informoval mestský úrad.         

Momentálne už stavebná firma pracuje na nových chodníkoch a rekonštruuje schodiská. "Pribudnú aj nové vyhliadkové plošiny s výhľadmi na mesto. Zároveň sprístupnime hradný kopec aj z bočnej strany, kde pribudne rovnaký turniket, ako je pri vstupe z parku," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
10.05.2023
Mesto začalo s revitalizáciou hradného kopca
Mesto Nitra začalo koncom minulého mesiaca s revitalizáciou hradného kopca. Vysúťažená firma v prvej fáze prác vyčistila zelený porast a odstránila invázne, suché a polámané dreviny.
viac
21.10.2023
Brehy rieky Nitra v centre mesta obsadili nutrie
V centre Nitry sa premnožili nutrie. Pohybujú sa na brehu rieky Nitra, kde ich napriek zákazu ľudia prikrmujú. Riaditeľ Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie Radimír Siklienka upozorňuje, že tento invázny druh zvierat môže narušiť stabilitu vodných tokov.
viac
04.11.2023
Mesto Handlová vstúpi do OOCR Región horná Nitra-Bojnice
Mesto Handlová vstúpi do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB). Banícke mesto doposiaľ jej členom nebolo, od vstupu si sľubuje rozvoj turizmu v meste i získanie financií na svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %