Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
27.04.2023 07:45

Košické Gymnázium Šrobárova otvára program s medzinárodnou maturitou


Ilustračná snímka.


Na košickom Gymnáziu Šrobárova budú môcť stredoškoláci získať vysvedčenie o medzinárodnej maturitnej skúške v diplomovanom programe International Baccalaureate (IB). V rámci tohto dvojročného programu s anglickým vyučovacím jazykom škola otvára od septembra prvú triedu s 22 žiakmi.


Termín na doručenie prihlášok je 15. mája, výberové konanie sa uskutoční 6. júna.

"Absolvent maturuje nie štandardnou slovenskou maturitou, ale ako študenti v USA, Brazílii alebo Číne, ktorí navštevujú IB školu. Získa tak maturitný diplom, ktorý mu otvára dvere naozaj do celého sveta. Pozitívom toho programu je aj to, že žiaci sa môžu profilovať, to znamená, že si sami vyberajú predmety, o ktoré majú záujem," uviedla pre novinárov riaditeľka gymnázia Zlatica Frankovičová. Získaniu autorizácie školy pre program podľa nej predchádzala náročná trojročná príprava. Košické gymnázium je prvou strednou školou na východe Slovenska, ktoré tento program otvára. IB diplom pritom uznávajú všetky svetové univerzity.

"Chceme poskytnúť aj tým najnáročnejším a ambicióznym študentom v našom kraji tie najlepšie študijné podmienky, ktoré budú spĺňať atribúty moderného vzdelávania na medzinárodnej úrovni. Zároveň sem prichádzajú aj zahraniční investori so svojimi rodinami, pre ktorých je dôležitým momentom pri rozhodnutí presťahovať sa na Slovensko kvalitné vzdelanie pre ich deti s medzinárodným uplatnením," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Ide tak aj o súčasť prípravy kraja na príchod automobilky Volvo a ďalších investorov.

KSK informoval, že ako zriaďovateľ stredných škôl hradí gymnáziu všetky náklady súvisiace s kandidatúrou a autorizáciou programu IB a ročný poplatok vo výške 8300 eur. Podmienky výberového konania a ďalšie informácie možno nájsť na webstránke gymnázia www.srobarka.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Žiaci s ľahkým postihnutím v experimentálnom vzdelávaní na pol roka obstáli
Školákom na elokovanom pracovisku učilišťa na košickom Luníku IX odovzdal polročné vysvedčenia predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka.
viac
31.12.2020
KSK začne v roku 2021 s rekonštrukciou objektov bývalých košických polikliník
Košický samosprávny kraj (KSK) by mal v budúcom roku začať rekonštrukcie budov piatich bývalých polikliník v Košiciach, ktorých priestory prenajíma prevažne súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.
viac
27.09.2021
KSK podporí z dotačnej schémy desiatky projektov, vyhlásil aj druhé kolo
Sumu 133.000 eur prerozdelí Košický samosprávny kraj (KSK) v rámci prvého kola výzvy dotačnej schémy. Podporu získalo dokopy 37 projektov.
viac
07.06.2022
Na Luníku IX vyrastá komunitné centrum, pracujú na ňom aj miestni
Na košickom rómskom sídlisku Luník IX napreduje výstavba objektu komunitného centra. Tento rok vybudovali dve podlažia a stavbu zastrešili, nasledovať bude zateplenie objektu a príprava vnútorných priestorov ku kolaudácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %