Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.08.2022 11:40

Kraj opravil desaťkilometrový úsek cesty medzi Malackami a Pernekom


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dokončil doteraz najdlhšiu súvislú opravu komunikácie v regióne. V dĺžke 10 kilometrov zrenovoval cestu medzi Malackami a Pernekom.


"Cestu, poškodenú preťažením osobnou i kamiónovou dopravou, obnovili pomocou metódy recyklácie asfaltových zmesí za horúca na mieste," uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Kompletné práce, ktoré sa podarilo zrealizovať v priebehu 50 dní, pozostávali z odfrézovania plochy s rozlohou 81 850 m2 a  realizácie nových asfaltobetónových povrchov vozoviek vrátane celkového vybavenia. "Náklady dosiahli približne dva milióny eur," dodala Forman.

Doplnila, že životnosť a bezpečnosť vozovky zvýšia štruktúrované, 3D plastové vodorovné značenia na novom povrchu, ktorých viditeľnosť znásobujú aj nové smerové stĺpiky a v strede vozovky retroreflexné smerové gombíky. Rekonštrukcia na krajniciach zabezpečí aj lepšie odvodnenie vozovky.

BSK má naplánované aj ďalšie rekonštrukcie ciest, dotknúť sa majú takmer 43 kilometrov regionálnych komunikácií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2019
Juraj Droba: Jedinečná cesta už v kolaudačnom procese
Bratislavský samosprávny kraj pred rokom začal s modernizáciou cesty medzi Rohožníkom a Malackami, ktorá počas dvanástich mesiacov dostala jedinečný cementobetónový povrch.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
23.09.2023
BSK si zoberie úver do výšky 34 mil. eur, opraviť chce cesty aj mosty
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zoberie úver do výšky 34 miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Plánuje zrevitalizovať cesty II. a III. triedy a tiež rekonštruovať mosty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %