Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
15.02.2023 03:20

Kraj začína s rekonštrukciou historického objektu v centre B. Bystrice


Kaštielik v Lazovskej ulici.


Historická budova tzv. kaštielika v Lazovnej ulici v Banskej Bystrici, ktorá kedysi slúžila aj pre potreby detského denného rehabilitačného strediska a od roku 2006 chátrala, sa dočká obnovy.


V objekte zo začiatku 20. storočia, ktorý je v majetku Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), vzniknú administratívne priestory. Informovala o tom hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Rekonštrukciu a prístavbu nových častí kraj zrealizuje prostredníctvom svojho stavebného sociálneho podniku Rozvojové služby BBSK a začína s ňou už v týchto dňoch.

"Do konca roku 2024 tam vzniknú administratívne priestory na špičkovej úrovni. Celková hodnota rekonštrukcie objektu a jeho prístavby je vyčíslená na viac ako 2,9 milióna eur. Väčšinu zdrojov pokryje komerčný úver. BBSK sa na investícii bude podieľať sumou pol milióna eur z vlastných zdrojov," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že táto aktivita kraja nie je ojedinelá.

V rámci projektu sa počíta so 66 kancelárskymi miestami. Celková rozloha areálu je 2374 metrov štvorcových a vznikne tam aj 19 parkovacích miest a verejný priestor so sadovými úpravami a zeleňou.

Ako Lunter zdôraznil, pri obnove historického "kaštielika" pomôže krajský sociálny podnik. Ten dáva šancu zamestnať sa ľuďom, ktorí by inak svoje uplatnenie na trhu práce hľadali len veľmi ťažko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2021
Mesto rozšíri poskytovanie i kapacity sociálnych služieb
Mesto Banská Bystrica rozšíri kapacity a optimalizuje služby poskytované v zariadení sociálnych služieb na ulici 9. mája na sídlisku Uhlisko. Dôvodom je neustále sa zvyšujúci dopyt seniorov a zdravotne znevýhodnených obyvateľov o pobytové i ambulantné sociálne služby.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
03.10.2022
Obnovu strechy kaštieľa Radvanských by mali ukončiť do konca roka
Stavebné práce súvisiace s obnovou strechy národnej kultúrnej pamiatky kaštieľa Radvanských v Banskej Bystrici sa pomaly blížia do finále.
viac
28.10.2022
Kraj plánuje opraviť cestu medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje na svojom území opraviť cestu a mosty medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou v okrese Zvolen.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %