Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.02.2023 11:40

Krajská knižnica pripravila na začiatok marca výstavy i tvorivé dielne


Ilustračná snímka: (tasr).


Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre sa zapojí do podujatia Týždeň slovenských knižníc. V čase od 6. do 10. marca pripravila pre svojich čitateľov rôzne tvorivé dielne i zážitkové čítanie.


Ako uviedli organizátori, návštevníci knižnice sa môžu tešiť na výstavy detských výtvarných prác, fotografií, záložiek i burzu kníh. Na jeden deň si budú môcť vyskúšať prácu knihovníka alebo sa zapojiť do výtvarných tvorivých dielní. Pripravené sú aj podujatie MDŽ v knižnici, arteterapia, zážitkové čítanie, besedy a chýbať nebude ani upomienkový pardon a zvýhodnené zápisné za symbolické jedno euro.

Podľa organizátorov je hlavnou úlohou podujatia pozitívne zviditeľňovanie knižníc ako kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií. Rok 2023 má motto – Knižnice, záruka kvalitných informácií. "Vzhľadom na akútny problém dezinformácií a hoaxov v elektronickom prostredí je potrebné poukázať na to, že knižnice sú etablovanými odbornými pracoviskami, ktoré profesionálne pracujú s informáciami. Zároveň sú miestom na získanie overených, pravdivých a kvalitných informácií," uviedla knižnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2022
NSK bude v roku 2023 hospodáriť s rozpočtom viac ako 300 miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bude v roku 2023 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom v hodnote 300 659 439,19 eura. Vyplýva to z návrhu, ktorý zverejnil NSK na svoje webovej stránke. Krajskí poslanci budú rozpočet schvaľovať 17. októbra.
viac
24.01.2023
Zimné slávnosti Hornonitria ponúknu ľudovú kultúru počas fašiangov i pôstu
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria.
viac
14.03.2023
Mestské slávnosti pripomenú aj okrúhle výročie príchodu Cyrila a Metoda
Nitrianska radnica už začala s prípravou celomestských osláv Nitra, milá Nitra. Konať sa budú v dňoch 3. až 5. júla a budú tiež pripomienkou 1160. výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.
viac
11.05.2023
Krajská knižnica organizuje zbierku hračiek pre deti
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pomôže občianskemu združenie Podaj mi ruku pri nefinančnej zbierke. Jej cieľom je zozbierať pred nadchádzajúcim dňom detí hračky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %