Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.03.2023 03:20

Mestské slávnosti pripomenú aj okrúhle výročie príchodu Cyrila a Metoda


Snímka zdroj: (nitranoviny.sk).


Nitrianska radnica už začala s prípravou celomestských osláv Nitra, milá Nitra. Konať sa budú v dňoch 3. až 5. júla a budú tiež pripomienkou 1160. výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.


Súčasťou podujatia bude aj tradičný Nitriansky jarmok, na ktorý sa už môžu prihlasovať ľudoví a umeleckí remeselníci z celého Slovenska. "Jarmočné stánky budú situované v troch lokalitách. Okrem pešej zóny to bude aj Svätoplukovo námestie a podhradie Nitrianskeho hradu," uviedol mestský úrad.

Kultúrny program sa bude odohrávať na pešej zóne pred turistickým informačným centrom. Bude prepojený s prezentáciou pivovarov v rámci Sládkovej Nitry a s večernými koncertmi na námestí. "V podhradí Nitrianskeho hradu bude pripravený celodenný historický program. Atmosféru doplní dobová hudba, turnaje a historický sprievod. Jarmok tak prepojí všetky lokality s trojdňovým programom slávností," doplnil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2018
Mesto ožije trojdňovými mestskými slávnosťami
Centrum Nitry ožije od stredy (4. 7.) mestskými slávnosťami Nitra, milá Nitra, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami. Odštartuje ich benefičný koncert Večer ľudí dobrej vôle s Kristínou, Janais, Evou Pavlíkovou či Otokarom Kleinom, ktorý organizuje mesto Nitra s Nadáciou Prameň.
viac
26.08.2022
Nitra si pripomenie udelenie kráľovských mestských výsad
Nitrania si 1. septembra opäť pripomenú udelenie kráľovských mestských výsad. Nitre ich 2. septembra 1248 udelil uhorský kráľ Belo IV., podľa tradície z vďaky za záchranu pred Tatármi.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
15.02.2023
Na výstave psov v Nitre bude takmer 9000 psov, súťaží sa o celkového víťaza
Na výstave psov v Nitre sa predstaví takmer 9000 psov. Podujatie nesúce názov Nitradog Carnival Cup sa koná sa od piatka do nedele (17. - 19. 2.) v Agrokomplexe v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %