Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.08.2023 11:40

Krajskí poslanci schválili vyše 48 000 eur pre sociálne zariadenia


Snímka zdroj: (presovak.sk).


Špeciálne vybavenie potrebné pri starostlivosti o klientov sociálnych služieb si bude môcť zaobstarať osem zariadení v správe Prešovského samosprávneho kraja.


Pomôžu im pritom dotácie z ministerstva práce, ale aj peniaze určené na spolufinancovanie vo výške viac ako 48 000 eur, ktoré im na pondelkovom zastupiteľstve schválili poslanci kraja. Od rezortu práce a sociálnych vecí majú dohromady schválených 78 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Domov v Poloninách v Novej Sedlici plánuje zakúpiť stoličkový výťah, Domov sociálnych služieb (DSS) vo Vranove nad Topľou zas špeciálny rehabilitačný zdvihák a Centrum sociálnych služieb (CSS) Vita Vitalis v Prešove vakový zdvihák.

"CSS Clementia v Ličartovciach a DSS v Giraltovciach zaobstará za poskytnuté financie nové deväťmiestne špeciálne motorové vozidlo s hydraulickou zdvíhacou plošinou a kotviacim systémom určené na prepravu klientov daných zariadení," povedala Jeleňová.

Domov pre seniorov v Starej Ľubovni využije finančné prostriedky na dve elektricky polohovateľné postele s hrazdou, hrazdičkou a antidekubitným matracom. Na ten istý účel použije peniaze aj Senior dom Svida vo Svidníku a Zariadenie sociálnych služieb Aktig v Humennom, avšak do zariadenia zakúpia po štyri postele.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
04.05.2021
PSK podporil projekty v regiónoch za 1,28 milióna eur
Prvý tohtoročný balík peňazí do regiónov z krajských dotačných výziev odklepli poslanci Prešovského samosprávneho kraja v pondelok 3. mája. Podporili 478 žiadostí v celkovej hodnote 1,28 milióna eur. A to v rámci Výzvy Mikroprogram PSK.
viac
10.02.2023
Kraj zmodernizoval zariadenia sociálnych služieb v Zámutove a v Lipanoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom svojej grantovej schémy Výzva pre región prispel k modernizácii dvoch zariadení sociálnych služieb. Vynovené boli Gerion senior centrum v Zámutove a Charitný dom Lipany. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.
viac
12.12.2023
Zariadenia sociálnych služieb získali tento rok na vybavenie 81-tis. eur
Zariadenia sociálnych služieb v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) získali vďaka krajskej dotácii v tomto roku nové vybavenie celkovo za 81-tis eur. Ide o prenosné miniterminály, liečebný pohybový stroj, skrine či kreslá. Informuje o tom PSK na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %