Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
13.09.2023 04:05

Letná cestovateľská súťaž pre rodiny s deťmi vyvrcholí na hrade Šariš


Ilustračný výrez plagátu


Verejnosť sa v nedeľu (17. 9.) symbolicky rozlúči s letnou turistickou sezónou v Prešovskom kraji. Trojdňové podujatie na hrade Šariš v tento deň vyvrcholí stretnutím rodín s deťmi, ktoré počas leta cestovali po kraji s legendami v rámci súťaže Legendarium.


Informovala o tom Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Kampaň Legendarium na podporu cestovného ruchu v Prešovskom kraji dosiahla podľa jej slov v tomto roku nový míľnik. Do cestovania sa len v rámci oficiálnej štatistiky zapojilo vyše 3500 detí z celého Slovenska, ale i zahraničia, najmä Českej republiky a Poľska.         

Súťaž Legendarium predstavila rodinám 15 turistických lokalít hravou formou. Na vybraných miestach v prírode našli deti trezor so súťažnými nálepkami a v 80 zariadeniach mohli získavať súťažné pečiatky. Každú oblasť im predstavila miestna legendárna postava.         

"Spájame veľké známe turistické destinácie a poskytovateľov služieb s menšími, nepoznanými lokalitami. Cestujúcich motivujeme formou príbehu a súťaže navštíviť čo najviac miest," uviedol predseda KOCR Severovýchod Slovenska Michal Iľkanin.         

V rámci projektu vznikol aj nový zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec medzi obcami Jakovany a Červená Voda v Sabinovskom okrese.         

"Veľkú pozornosť si vyslúžili aj lokality ako Raslavkameň pri Prešove, prírodná rezervácia Gazdoráň v Poloninách, malebné Vladičské vodopády, Rybníky na Hubkovej pri Humennom alebo vodopády Starý mlyn pri Nižnom Slavkove," doplnil riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.         

Legendarium vyvrcholí v nedeľu na hrade Šariš. Na spoločnom podujatí pri príležitosti ukončenia leta na hrade a Svetového dňa cestovného ruchu je pripravený bohatý kultúrny program.         

Program sa začne už v piatok (15. 9.) svätou omšou, pokračovať bude koncertom a divadelným predstavením. Sobotný program od 18.00 h láka najmä nočnými zážitkami v podobe hľadania pokladu, pripravené bude spájanie hradov svetelným signálom, pozorovanie nočnej oblohy, fakľový sprievod a stanovačka.         

"Nedeľa bude patriť hlavne rodinám s deťmi. Návštevníci hradu sa môžu tešiť na divadelné a hudobné vystúpenia, zabaviť sa na skákacích hradoch, bublinovej šou, vyskúšať si maľovanie na tvár, pečenie perníkov, workshop kaligrafie aj piknik so štúrovcami," dodala Čechová.         

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
28.08.2018
Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom
Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.
viac
24.09.2021
Na Hrade Šariš vyvrcholí letná kampaň KOCR Severovýchod Slovenska
Letná kampaň Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska s názvom Legendarium, vyvrcholí v nedeľu (26. 9.) na Hrade Šariš.
viac
21.09.2022
Rozlúčka s letnou turistickou sezónou sa uskutoční na hrade Šariš
Na hrade Šariš sa verejnosť symbolicky rozlúči s letnou turistickou sezónou v Prešovskom kraji. V nedeľu (25. 9.) sa na nádvorí hradu uskutočnia oslavy Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %