Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.07.2021 12:40

Liptovskí primátori a starostovia sa stretli v Závažnej Porube


Snímka zdroj: (ZMOS).


Primátori a starostovia obcí z okresu Liptovský Mikuláš sa stretli na zasadnutí Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL).


V Závažnej Porube privítal svojich kolegov tamojší starosta Pavel Beťko. Zasadnutie otvoril a viedol predseda ZMOL a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč, ktorý je zároveň poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. 

Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger vo svojom vystúpení informoval aj personálnych zmenách, ktoré sa postupne udiali v ZMOS i o aktivitách do nasledujúceho obdobia. „Sme reprezentantmi 95 percent slovenských miest a obcí. Od samosprávy zbierame v teréne (aj na takýchto stretnutiach)  cenné poznatky a skúsenosti. Tie sú pretavené do aplikačnej praxe, ktorú následne prekladáme exekutíve. V ZMOS máme vytvorené viaceré expertné skupiny, ktoré vypracovávajú už paragrafové znenia zákonov, ako napríklad pri novele stavebného zákona,“ ozrejmil predseda ZMOS Branislav Tréger, ktorý zdôraznil, že ak sa nebude dariť mestám a obciam, tak sa nebude dariť ani štátu – to, samozrejme, platí aj opačne. 

Svojich kolegov Branislav Tréger informoval aj o aktuálnej situácii pri novele stavebného zákona i o pripravovaných zmenách v sociálnej oblasti. Hovoril aj o problematike odpadového hospodárstva i o aktivitách Štátneho fondu rozvoja bývania. 

Členovia ZMOL zároveň delegovali aj svojich zástupcov na pripravovaný snem ZMOS. Rokovania ZMOL sa vo štvrtok 8. júla 2021 zúčastnili aj zástupcovia Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši na čele s jeho prednostom Jozefom Repaským a Mária Kubíková, riaditeľka Slovenského Červeného kríža, územný spolok Liptovský Mikuláš. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
09.07.2021
DEŇ KOMUNÁLU v ľubovnianskom regióne
Aj napriek letným prázdninám Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v DŇOCH KOMUNÁLU. Vo štvrtok 8. júla sa podujatie uskutočnilo vďaka spolupráci s Ľubovnianskym regionálnym združením miest a obcí Slovenska.
viac
09.07.2021
Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS
Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %