Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
26.10.2021 01:35

Liptovskomikulášania v rámci jesenného upratovania vyhodili sto ton odpadu


Ilustračná snímka archiv ON.


Do veľkoobjemových kontajnerov v rôznych lokalitách Liptovského Mikuláša vložili obyvatelia počas októbra približne sto ton odpadu. Vyhadzovali sanitu, rozložené kusy nábytku, staré stoličky, police a dosky.


 Pri triedení našli pracovníci Verejnoprospešných služieb (VPS) v kontajneroch aj komodity, ktoré patria medzi nebezpečný odpad. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.      

"Často sa stáva, že z kontajnerov musíme vytrieďovať komodity, ktoré do nich nepatria. Išlo napríklad o elektroodpad, stavebný odpad, pneumatiky alebo autoodpad. Najmä autoplasty sú pre našu organizáciu problémom, pretože nemáme oprávnenie na nakladanie s takýmto druhom odpadu," upozornil ekonomický námestník z VPS Martin Kögel. Zdôraznil, že sú nútení to riešiť v spolupráci s odborom životného prostredia tamojšieho okresného úradu, rovnako ako čierne skládky na verejných priestranstvách.      

Z kontajnerov putuje objemný odpad do areálu v Okoličnom. Tam ho vysypú na plochu prekládkovej stanice a zamestnanci VPS spolu s aktivačnými pracovníkmi ho ešte ručne triedia podľa jednotlivých komodít. Zamestnanci ho rozoberajú z dôvodu zmenšenia objemu. Následne ho vyvezú na zhodnotenie alebo zneškodnenie podľa druhu. "Po odvoze objemného odpadu dočistia okolie kontajnerov. Dotrieďovanie odpadov z jesenného zberu zabezpečuje 15 ľudí vrátane aktivačných pracovníkov," dodala hovorkyňa mesta.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2020
Z mestských lokalít odstránili vyše 200 ton nelegálneho odpadu
Mesto Liptovský Mikuláš dalo odstrániť 204 ton nezákonne umiestneného odpadu z lokality Hlboké, Priemyselnej, Vrbickej ulice a štrkopieskov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
13.10.2021
V Liptovskom Mikuláši vyzbierali počas leta 96 ton kuchynského odpadu
Množstvo kuchynského odpadu vyzbieraného z domácností v Liptovskom Mikuláši dosiahlo počas letných mesiacov 96 ton. Primátor Ján Blcháč zhodnotil, že spustenie zberu obyvatelia zvládli bez väčších ťažkostí.
viac
13.04.2022
Množstvo vyzbieraného zeleného odpadu sa za päť rokov zdvojnásobilo
V Liptovskom Mikuláši spustili zber biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad. V týždňových intervaloch ho budú vyvážať do 18. novembra.
viac
04.11.2022
V Liptovskom Mikuláši vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu
Obyvatelia Liptovského Mikuláša vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu. Objemný a zelený odpad mohli počas siedmich dní vyhodiť do 21 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %