Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
05.11.2019 10:05

Lučenec chce vybudovať infraštruktúru pre rómske komunity, požiada o dotáciu


Snímka zdroj: Klaudia Kovácsová


Mesto Lučenec plánuje rekonštruovať a dobudovať infraštruktúru a komunikácie na Továrenskej ulici a v miestnej časti Rapovská križovatka, ktoré majú zabezpečiť obyvateľom z marginalizovaných rómskych komunít v obci lepšiu dostupnosť verejných inštitúcií.


S týmto cieľom sa samospráva chce uchádzať o dotáciu z výzvy Ministerstva vnútra SR cez operačný program Ľudské zdroje.       

„Sídelne máme marginalizované komunity vo viacerých lokalitách, ale tieto dve spĺňali podmienku výzvy. Ak by sme boli úspešní, urobila by sa cesta, chodníky, osvetlenie – prístup marginalizovaných skupín k obchodu, škole a podobným veciam,“ priblížila primátorka Alexandra Pivková.       

Realizáciou projektu by sa podľa dôvodovej správy zvýšila kvalita života marginalizovaných rómskych komunít a došlo by k ich efektívnejšiemu začleneniu do života mesta, ako aj k eliminácii ich segregácie a vylúčenia.       

Mesto môže z výzvy žiadať na tento účel dotáciu vo výške od 250.000 eur do 500.000 eur. Presná výška požadovaného príspevku bude ešte predmetom vypracovanej projektovej dokumentácie.       

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
Nitrianska radnica chce do ulíc poslať rómske poriadkové hliadky
V budúcom roku by v nitrianskych uliciach mohli na dodržiavanie poriadku dozerať rómske hliadky. Mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní schválili podanie projektu zameraného na zvýšenie zamestnanosti ľudí žijúcich v prostredí marginalizovaných rómskych komunít.
viac
08.09.2020
Termíny 4. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na zlepšenie formy bývania
Ministerstvo vnútra SR informuje o termíne 4. hodnotiaceho kola a termíne uzavretia výzvy zameranej na zlepšenie formy bývania pre obce s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít s prvkami prestupného bývania. Termín 4. hodnotiaceho kola výzvy je 9.9.2020. Termín uzavretia výzvy je 26.2.2021.
viac
12.10.2020
V Geoparku Novohrad-Nógrád vďaka projektu skvalitnia turistickú infraštruktúru
Skvalitnenie turistickej infraštruktúry a nové služby v Geoparku Novohrad-Nógrád (GNN) má priniesť nový projekt Geotop, na ktorý zúčastnené strany získali dotáciu z cezhraničného programu Interreg.
viac
31.01.2023
Na opravu ciest či výstavbu chodníkov získala obec vyše 810 000 eur
Vyše 810 000 eur formou dotácie z európskych zdrojov získala obec Plešivec v okrese Rožňava na dobudovanie základnej technickej infraštruktúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %