Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
11.12.2021 04:10

Lyžovačku začali v sobotu v Bachledovej doline


Ilustračná snímka, zdroj: Bachledka.sk


Po zmene protipandemických opatrení spustili v sobotu pre lyžiarov prvú zjazdovku v Bachledovej doline v Ždiari (okres Poprad).


 "Ďalšie zjazdovky plánujeme spustiť budúcu sobotu, keď si už lyžiari užijú aj celodennú lyžovačku," uviedla pre TASR Kristína Ilčinová zo strediska Bachledka Ski & Sun.       Podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR je možná prevádzka lanových dráh a vlekov v režime OP (očkovaní, prekonaní). Za kompletne zaočkovanú osobu sa považuje aj dieťa do 12 rokov a dvoch mesiacov veku.       

"Kapacita je limitovaná v kabínovej lanovke, a to 25 percent celkovej kapacity," konštatovala Ilčinová. Aktuálne funguje na lyžovanie zjazdovka Bachledka II, následne to budú Bachledka I, Hrebeň a Majstrák a postupne ďalšie.       

Uvoľnenie obmedzení lyžiarske stredisko privítalo. "Dlho sme boli v očakávaní a napätí ako všetky strediská. Bolo nepredstaviteľné, že by sme nemohli spustiť lyžovačku. Sme radi, že vôbec môže lyžovačka konečne byť a veríme, že s opatreniami, aké vláda nastavila, to bude zvládnuteľné," dodala Ilčinová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Lyžiari si v Liptovskom Jáne nezalyžujú asi ani počas tejto zimy
Lyžiarske stredisko v turisticky atraktívnej Jánskej doline na Liptove pravdepodobne nespustí svoju prevádzku ani v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
viac
02.06.2020
Bezplatné wifi zóny v Hlohovci sú opäť v prevádzke
Bezplatné wifi zóny, ktoré radnica v Hlohovci vypla začiatkom apríla, sú opäť funkčné.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
16.12.2022
V Tatranskej Lomnici a Bachledovej doline štartujú cez víkend lyžiarsku sezónu
V Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách a v Bachledovej doline neďaleko Ždiaru štartujú túto sobotu 17. decembra lyžiarsku sezónu. V najväčšom tatranskom stredisku začali zjazdovky zasnežovať pred mesiacom od Skalnatého Plesa až k dolnej stanici lanovky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %