Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.06.2023 10:35

Mesto chce získať dotáciu na obnovu kaštieľa Migazziovcov


Kaštieľ Migazziovcov. Snímka zdroj: (msú).


Mesto Zlaté Moravce chce pokračovať v obnove a rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov. Radnica sa chce uchádzať o finančné prostriedky na rekonštrukciu z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.


Mestskí poslanci na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva zároveň rozhodnú o zabezpečení spolufinancovania projektu minimálne vo výške rozdielu celkových oprávnených výdavkov projektu a poskytovaných prostriedkov mechanizmu a o zabezpečení financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.

Cieľom výzvy je zlepšenie stavebnotechnického stavu verejných historických a pamiatkovo chránených budov, pričom sa zlepší ich energetická hospodárnosť, predĺži životnosť a zvýšia sa možnosti ich využívania verejnosťou. Obnova kaštieľa by podľa projektu mala zahŕňať výmenu otvorových konštrukcií, obnovu fasády, zateplenie podstrešného priestoru a revíziu krovu či rekonštrukciu osvetlenia.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú podľa stavebného rozpočtu vyčíslené na 1 589 359 eur. Radnica požaduje dotáciu o výške 1 629 093 eur, v ktorej je okrem stavebného rozpočtu zahrnutá aj rezerva v maximálnej výške 2,5 percenta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Na rekonštrukciu kaštieľa Radvanských vláda uvoľnila 2 milióny eur
Stavebné práce na banskobystrickom kaštieli Radvanských v mestskej časti Radvaň od budúceho týždňa pokračujú. Vláda SR na obnovu národnej kultúrnej pamiatky uvoľnila dva milióny eur. Informoval o tom vo štvrtok primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.
viac
17.02.2020
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu Parku Janka Kráľa
Mesto zrevitalizuje Park Jána Kráľa v centre mesta. Z celkových výdavkov projektu vo výške takmer 50 000 eur pokryje 40 000 eur dotácia na podporu regionálneho rozvoja Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Zvyšnú sumu uhradí mesto v rámci povinného spolufinancovania.
viac
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
16.12.2022
Mesto získalo dotáciu na revitalizáciu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %