Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.12.2022 07:45

Mesto získalo dotáciu na revitalizáciu vnútroblokov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici.


Projekt spočíva vo vybudovaní prvkov zelenej infraštruktúry a revitalizácii otvorených verejných priestranstiev, informovala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Samospráva získala na realizáciu projektu nenávratný finančný príspevok vo výške 305 206 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vyčíslené na 321 270 eur. Spolufinancovanie bude hradené z rozpočtu mesta Zlaté Moravce.

V rámci projektu vznikne spevnená plocha pre parkovanie automobilov vo vnútrobloku Školská/Mojmírova ulica. Zvyšná zóna bude vybavená prvkami detského ihriska a mestským mobiliárom. Priestor oddychovej zóny bude doplnený stojanmi na bicykle, samostatným sedením, odpadkovými košmi, parkovým osvetlením a výsadbou zelene. Vo vnútrobloku na Robotníckej ulici budú komunikačné plochy z asfaltu a hokejbalové ihrisko tvorené betónovou plochou slúžiť ako hracia plocha pre basketbal a volejbal, priestor bude doplnený vhodným mestským mobiliárom, prvkami workoutového ihriska a výsadbou zelene. Vo vnútrobloku na Rovňanovej ulici mesto plánuje vybudovanie altánku a spevnenej plochy pre napojenie na priľahlý chodník.

Mesto Zlaté Moravce už vo februári tohto roka získalo dotáciu vo výške 329 571 eur na revitalizáciu vnútroblokov na Ulici Žitavské nábrežie, Hviezdoslavova a Mojmírova ulica. Podľa Kováčovej sa budú oba projekty vnútroblokov realizovať v jarných mesiacoch budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu Parku Janka Kráľa
Mesto zrevitalizuje Park Jána Kráľa v centre mesta. Z celkových výdavkov projektu vo výške takmer 50 000 eur pokryje 40 000 eur dotácia na podporu regionálneho rozvoja Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Zvyšnú sumu uhradí mesto v rámci povinného spolufinancovania.
viac
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
16.08.2022
Mesto zrevitalizuje vnútrobloky, vybuduje oddychové zóny
Mesto Zlaté Moravce vybuduje nové oddychové zóny a detské ihriská na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %