Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.03.2019 05:05

Mesto chce zrekonštruovať amfiteáter


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ Svidník


Amfiteáter vo Svidníku chce mesto v najbližších dňoch zrekonštruovať. Podľa slov primátorky Marcely Ivančovej nemôžu čakať na miliónovú výzvu, keďže si nutne vyžaduje rekonštrukciu.


"Rozhodli sme sa opraviť aspoň základné veci. Pomáhajú nám s tým ľudia z projektov, ktorí vykonali základné, upratovacie a demolačné práce. Vyčleníme finančnú čiastku, ktorá bude potrebná na stavebné úpravy," uviedla pre TASR Ivančová.       

Interiér budovy amfiteátra nie je podľa nej v zlom stave. "Potrebujeme opraviť sociálne zariadenia. Myslím si, že to do prvého festivalu, ktorý bude koncom mája, zvládneme," pokračovala Ivančová s tým, že chcú vylepšiť i verejné toalety.       

"Zatiaľ sme urobili to, čo sme mohli urobiť vo vlastnej réžii. V rámci projektu Milujem svoj kraj - Milujem svoje mesto, ktorý rozbiehame s Prešovským samosprávnym krajom, jedna z lokalít, v ktorých budeme pracovať, je lokalita amfiteátra. Plánujeme odburiniť celú plochu, kde sú sedačky a keď sa nám podarí, tak aj natrieť plot za pomoci dobrovoľníkov," dodala Ivančová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
17.04.2020
Mesto Svidník pre epidémiu koronavírusu plánuje prehodnotiť investície
Mesto Svidník v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu očakáva výpadok v príjmoch približne 300 000 eur až 1,3 milióna eur.
viac
12.11.2020
Svidník chce do konca roka stihnúť rekonštrukciu viacerých úsekov ulíc
Z hľadiska plánovania a realizácie investičných aktivít je rok 2020, ktorý poznačila pandémia nového koronavírusu, veľmi náročný. Napriek tomu sa mestu podarilo zrealizovať viaceré projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %