Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.01.2023 10:35

Mesto Hlohovec získalo viac ako 120 000 eur na vodozádržné opatrenia


Ilustračná snímka.


Na vodozádržné opatrenia, ktoré zmenšujú negatívne dôsledky klimatických zmien, získalo mesto Hlohovec nenávratný finančný príspevok v celkovej výške 120 911,58 eura. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.


Príspevok schválilo Ministerstvo životného prostredia SR z operačného programu Kvalita životného prostredia. "Projekt, ktorého predmetom je zachytávať zrážkovú vodu s cieľom zmiernenia negatívnych dôsledkov zmeny klímy, bude realizovaný komplexne v areáli Základnej školy s materskou školou Koperníkova," uviedlo mesto.

"Výsledkom projektu bude zelená strecha na objekte školy s vhodnými rastlinami, znášajúcimi aj sucho, na mieru šité vodozádržné opatrenia v teréne, sadové úpravy, výsadba stromov, závlahy a vetrolamy v lokalite pôvodného ovocného sadu pri škole," doplnilo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2020
Správa o Agende 2030 pripomína rozpor pri riešení zadržiavania vody
Správa o dosiahnutých výsledkoch v národných prioritách implementácie Agendy 2030 pripomína rozpor v oblasti vodného hospodárstva pri riešení zadržiavania vody. Problém je medzi technickými a prírode blízkymi opatreniami v krajine.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
21.06.2021
Na vodozádržné opatrenia je z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur
V najbližších šiestich rokoch je na vodozádržné opatrenia z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur. Opatrenia sa však musia robiť koordinovane, v súlade so zákonom a s riadnou kontrolou vodných stavieb. Uviedlo to tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
05.06.2023
V Senici začnú opäť s realizáciou vodozádržných opatrení v parku pri múzeu
Obnova pôvodného parku pri Múzeu Senica, ktorý bude doplnený o parkový mobiliár, bude opäť pokračovať. V rámci projektu budú zrealizované viaceré vodozádržné opatrenia na zlepšenie negatívnych dôsledkov zmeny klímy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %