Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.10.2022 02:25

Mesto inštaluje nové polopodzemné kontajnery, v uliciach ich je už 300


Ilustračná snímka: (tasr).


Nitrianska radnica pokračuje v osádzaní polopodzemných kontajnerov, ktoré postupne nahrádzajú doterajšie stojiská s odpadovými nádobami.


Ako informoval mestský úrad, po päť nových kontajnerov bolo v týchto dňoch inštalovaných na sídlisku Klokočina i v Starom meste.

Nové nádoby sú určené na zber komunálneho odpadu, plastu, papiera a skla. "Ich hlavnou výhodou je, že šetria náklady pri odvoze. Za kratší čas vieme vďaka veľkému objemu kontajnerov vyviezť väčšie množstvo odpadu. Navyše, majú senzory, ktoré upozorňujú na naplnenosť dispečing aj obyvateľov prostredníctvom bezplatnej aplikácie," uviedol magistrát.

Celkovo je v súčasnosti v rôznych lokalitách Nitry osadených približne 300 polopodzemných kontajnerov. "Ich počet plánujeme postupne zvyšovať. Vďaka tomuto typu nádob na odpad sa obmedzilo prehrabávanie odpadkov neprispôsobivými obyvateľmi a vymizol aj zápach v okolí stojísk. Odpad sa v podzemných kontajneroch rozkladá pomalšie, pretože je meter a pol pod zemou," vysvetlil mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2019
Polopodzemné kontajnery v Nitre sa rozšíria aj do ďalších mestských častí
Systém polopodzemných kontajnerov na odpad sa v Nitre rozširuje. Pribudli nové odpadové nádoby na Štiavnickej ulici a na Triede A. Hlinku na sídlisku Chrenová, kde až 90 percent odpadového hospodárstva zabezpečujú Nitrianske komunálne služby práve prostredníctvom polopodzemných kontajnerov.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
15.07.2022
Mesto postupne rozširuje polopodzemné kontajnerové stojiská
V Šali pribudnú počas tohto leta tri nové polopodzemné kontajnerové stojiská na Kukučínovej ulici.
viac
11.05.2023
Žilinská samospráva sprevádzkovala nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Žilinská samospráva sprevádzkovala na sídlisku Hliny V nové stojiská s polopodzemnými kontajnermi. Do stojísk s nádobami na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón investovala podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej 102 616 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %