Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
01.04.2022 11:40

Mesto opäť vyhlásilo súťaž na prvú etapu rekonštrukcie kúpaliska


Snímka zdroj: (Mesto Tornaľa).


Mesto Tornaľa v okrese Revúca opäť vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvej etapy rekonštrukcie plážového kúpaliska, v rámci ktorej by v areáli mali pribudnúť tri nové bazény.


Uchádzač o zákazku, ktorý bol vysúťažený minulý rok, od zmluvy nakoniec odstúpil. Uviedla to primátorka mesta Anna Szögedi.

"Ceny v stavebníctve išli hore a uchádzač to za vysúťaženú sumu nevedel urobiť. S firmou, ktorá bola ďalšia v poradí, sa zmluvu uzavrieť nepodarilo," vysvetlila primátorka. Mesto preto súťaž na rekonštrukciu kúpaliska opakuje, ponuky je možné predkladať do 5. mája. Predpokladaná hodnota zákazky na základe oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie predstavuje takmer 720 000 eur bez DPH.

Obnovou plážového kúpaliska sa v Tornali zaoberajú už niekoľko rokov, samospráva dlho čakala na výzvy na dotácie a osloviť sa pokúšala aj rôznych investorov. Prvú etapu rekonštrukcie však bude nakoniec realizovať z vlastných zdrojov. "Majú sa vybudovať tri nové bazény, z toho jeden bude relaxačný a dva budú určené pre deti," priblížila Szögedi s tým, že voda v bazénoch sa bude zohrievať s pomocou čerpadiel. Ako dodala, realizáciu prác očakáva budúci rok.

Plážové kúpalisko v Tornali sa nachádza v mestskej časti Králik, otvorené bolo v roku 1969. Jeho súčasťou je i prírodný bazén z umelo vytvorenej nádrže s rozlohou približne 15.000 štvorcových metrov a hĺbkou do 2,2 metra. V areáli sa nachádza aj vrt minerálnej vody hlboký 155 metrov. Kúpalisko je pre verejnosť uzatvorené od roku 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Tornaľa plánuje zrekonštruovať kúpalisko, s prácami chcú začať budúci rok
Rekonštrukcia plážového kúpaliska v Tornali v Revúckom okrese, ktoré je tohto roku mimo prevádzky, je jedným z aktuálnych investičných zámerov miestnej samosprávy. TASR to potvrdila primátorka Anna Szögedi s tým, že do prác by sa chceli pustiť budúci rok.
viac
11.03.2022
Plážové kúpalisko je v havarijnom stave, mesto ho chce zrekonštruovať
Samospráva Bojníc chce zabezpečiť rekonštrukciu plážového kúpaliska. Športový a rekreačný areál v správe technických služieb (TS) je v havarijnom stave. Financie na jeho obnovu chce mesto získať z Fondu na spravodlivú transformáciu.
viac
30.06.2022
Kúpalisko zostáva zatvorené, mesto súťaž na jeho rekonštrukciu zopakuje
Plážové kúpalisko v Tornali v okrese Revúca zostane pre verejnosť zatvorené aj toto leto. Samospráve sa opäť nepodarilo vysúťažiť zhotoviteľa na jeho rekonštrukciu a preto verejné obstarávanie už tretíkrát zopakuje. Uviedla to primátorka mesta Anna Szögedi.
viac
17.10.2023
V areáli bývalého kúpaliska sa uskutoční súťaž dobrovoľných hasičov
Vo Fiľakove v okrese Lučenec sa v sobotu (21. 10.) uskutoční súťaž hasičských družstiev, simulujúca ostrý zásah pomocou použitia prvozásahového vozidla. V štvorčlenných tímoch budú v areáli bývalého kúpaliska súťažiť členovia dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %