Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.12.2022 02:25

Mesto pokračuje v prácach na športoviskách v areáloch škôl


Ilustračná snímka.


Stavebné práce pri budovaní a modernizácii športovísk v areáloch košických základných škôl (ZŠ) pokračujú aj v decembri. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že ihrisko v Parku mládeže by malo byť hotové ešte tento rok.


Pred otvorením je aj nafukovacia hala pre atletiku v areáli ZŠ Nám. L. Novomeského. Multifunkčné ihrisko s tartanovou dráhou na Sídlisku KVP by mali dokončiť na jar.

S budovaním školského športoviska ZŠ Janigova za 230 000 eur začali v októbri. Po novom by tam mala byť k dispozícii nová atletická 60 metrov dlhá tartanová trojdráha s pieskovým doskočiskom a multifunkčné ihrisko s workoutovou zostavou. Stavbári sa v súčasnosti venujú najmä výstavbe oporného múra, ktorý chcú stihnúť dokončiť ešte pred Vianocami. Jeho súčasťou bude aj nové hľadisko s kapacitou 85 divákov nad multifunkčným ihriskom a ďalších 45 miest nad bežeckou dráhou a doskočiskom.

Svoju podobu od augusta postupne mení aj areál budovy bývalej ZŠ Park mládeže 5 na sídlisku Mier, ktorú má v súčasnosti prenajaté rovnomenné gymnázium. "Investícii vo výške 204.000 eur sa potešia najmä hokejbalisti," skonštatoval magistrát, podľa ktorého tam pribudne ihrisko s rozmermi 32 x 53 metrov, ale aj basketbalové koše. V súčasnosti v celom areáli finišujú dokončovacie práce. "Ak to finančné možnosti rozpočtu mesta dovolia, revitalizáciou by tam mal prejsť aj zarastený a dlhodobo nevyužívaný atletický ovál, kde sa počíta s jeho premenou na moderné športovisko," doplnil.

Podľa vedúceho referátu športu a mládeže Mária Šveca predstavovali tohtoročné investície mesta do telocviční a ihrísk v areáloch škôl zhruba jeden milión eur. "Takto investované peniaze nám pomáhajú zlepšovať nielen zdravie a fyzickú kondíciu našich žiakov počas hodín telesnej výchovy, ale zároveň ponúkajú aj možnosť športových aktivít pre všetky vekové kategórie Košičanov," pripomenul.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2020
Zdravotné stredisko v Medvedzí prechádza modernizáciou
Zdravotné stredisko v Tvrdošíne – Medvedzí bude po novom modernejšie. Od polovice mája tu realizujú rekonštrukciu ambulancií i spoločných priestorov. Mesto Tvrdošín o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
27.10.2020
Mesto Košice začína s opravami chodníkov takmer za 1,5 milióna eur
V týchto dňoch sa v košických mestských častiach (MČ) začína rozsiahla rekonštrukcia chodníkov za necelých 1,5 milióna eur. Obnoviť plánujú celkovú plochu 30 000 štvorcových metrov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.
viac
06.02.2023
Modernizácia Slaneckej cesty napreduje, budujú nový most
Rekonštrukcia Slaneckej cesty v košickej mestskej časti (MČ) Nad Jazerom pokračuje prácami na budovaní cestnej kanalizácie a uličných vpustov a ukladaní konštrukčných vrstiev budúcej komunikácie.
viac
21.02.2023
Druhá etapa modernizácie zastávok MHD sa začína v týchto dňoch
Po vlaňajších prípravných prácach sa od tohto týždňa bude pokračovať v rekonštrukcii vybraných autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ide o druhú etapu projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %