Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.03.2019 01:10

Mesto Poprad chce odpredať svoj podiel v akvaparku, poslanci zámer schválili


Treasure Island - detské atrakcie a bazény. Snímka zdroj: AquaCity Poprad


Na minulotýždňovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Poprade sa poslanci okrem iného zaoberali aj návrhom na predaj podielu mesta v tamojšom akvaparku.


Radnica argumentuje tým, že spoločnosť Aquapark Poprad s. r. o. od jej založenia nevyplatila mestu žiaden podiel zo zisku. Poslanci po diskusii návrh schválili.       

Primátor Popradu Anton Danko poslancov informoval, že o možnom predaji podielu už hovoril s majoritným vlastníkom akvaparku a ten s predajom súhlasí. Zároveň dodal, že mesto by zdroje z predaja podielu investovalo napríklad do rekonštrukcie Námestia sv. Egídia, ktoré je podľa neho vo veľmi zlom stave.       

S návrhom nesúhlasila skupina šiestich nezávislých poslancov z Klubu 22. Tí tvrdia, že samospráva chce týmto krokom pokračovať vo výpredaji mestského majetku. Peter Dujava konštatoval, že odchodu mesta zo spoločnosti by mala predchádzať široká verejná diskusia. Zároveň sa pýta, prečo bola samospráva 17 rokov pasívna, a prečo by k odpredaju podielu malo prísť práve teraz.       

"Akvapark je kľúčovým subjektom cestovného ruchu v Poprade, ale i v regióne. Ide o bonitnú firmu, veľkého zamestnávateľa, podporujú šport a pod. Primátor dostal od zastupiteľstva podľa mňa veľmi silný mandát na rokovanie. Iba on sám. Najprv mal byť vypracovaný podrobný audit a dosahová štúdia. V tomto prípade by som navrhol komisiu z poslancov a odborníkov, ktorí dajú konečný návrh. Predať, alebo nepredať," konštatoval ďalší z poslancov Igor Wzoš. Podľa neho je treba zvažovať všetky okolnosti a potom sa zodpovedne rozhodnúť.       

Výška vkladu mesta Poprad v obchodnej spoločnosti je necelých 25.000 eur, čo predstavuje 15 percent základného imania akvaparku. Poslanci napokon zámer radnice väčšinovými hlasmi schválili a poverili tak primátora, aby vykonal príslušné právne úkony a začal potrebné rokovania.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade
Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.
viac
10.06.2019
Pod Tatrami pribudol desaťkilometrový okruh pre cyklistov i bežcov
V lesoch pri najväčšom meste pod Tatrami pribudli nové trasy na športovanie. Mesto Poprad totiž vytvorilo v mestskej časti Kvetnica nový, viac ako desaťkilometrový úsek, ktorý je určený na nordic walking, beh či cyklistiku pre Popradčanov i turistov.
viac
10.09.2019
Od nového roka mesto poskytne príspevok pri narodení prvého dieťaťa
Mesto Poprad bude od nového roka poskytovať príspevok pri narodení prvého dieťaťa pre svojich obyvateľov vo výške 200 eur. Na štvrtkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva o tom rozhodli tamojší poslanci, ktorí zároveň schválili Všeobecne záväzné nariadenie.
viac
14.04.2022
Poprad začne s opravou ďalšieho mosta, tentoraz na Kežmarskej ulici
Na Kežmarskej ulici v Poprade sa v utorok 19. apríla začne s rekonštrukciou mosta. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti s tým, že pre stavebné práce musia vodiči rátať s dočasnými dopravnými obmedzeniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %