Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.02.2017 12:36

Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom


Seminár na tému Kultúrno-kreatívny priemysle v Žiline.


V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!


Dňa 21. februára 2017 sa za podpory mesta Žilina konal seminár zameraný na kultúrno-kreatívnu tvorbu. Zúčastnil sa ho aj štátny tajomník Ministerstva kultúry SR Konrád Rigó. Počas seminára Anna Závodská prezentovala aktivity, ktoré sa v súčasnosti realizujú v našom meste. Poukázala na ďalšie možnosti podpory podnikania a budovania start-up komunity. Výsledkom projektu bude otvorenie žilinského Kreatívneho centra. Samotným cieľom je podpora talentovaných ľudí z nášho regiónu, ktorí pôsobia v kultúrno-kreatívnom priemysle.

Centrum bude poskytovať priestory pre kreatívnu tvorbu. V pláne je doň umiestniť technológie pre návrhy a výrobu prototypov. Pripravené budú profesionálne služby zamerané na podporu a rozvoj kultúrno-kreatívnej tvorby a akceleráciu podnikania. O tom, čo bude jeho ďalšou súčasťou, môžete rozhodnúť aj Vy, a to:

- prostredníctvom webu www.kreativnazilina.sk, na ktorom bude kontaktný formulár,

- prostredníctvom sociálnych sietí (https://www.facebook.com/events/1354767824566536/),

- osobným stretnutím so spracovateľmi (Ing. Michal Janovčík, PhD., janovcik@inovitum.sk alebo za mesto Žilina Mgr. Ingrid Dolníková, ingrid.dolnikova@zilina.sk),

- vyplnením stručného dotazníkového prieskumu (vyplnenie trvá 2 – 5 minút), link na dotazníkový prieskum: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpvyH-TUDi-duYAdYqnQ2DM5TA42ps0_S6FIrT8jH68COLpw/viewform?c=0&w=1

 

Na záver seminára Michal Janovčík odprezentoval koncept Kreatívneho centra Žilina, po ktorom nasledovala diskusia súvisiaca najmä s konkrétnymi službami a programami, ktoré bude kreatívne centrum poskytovať širokej kultúrno-kreatívnej komunite.

Bližšie informácie nájdete na http://kreativnazilina.sk/zapojte-sa-do-projektu/.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Mesto Žilina ocenilo významné osobnosti za rok 2016
Na mestskej radnici si z rúk primátora Igora Chomu prevzali ocenenia osobnosti mesta Žilina za rok 2016. Vedenie mesta si chce aj takýmto spôsobom uctiť svojich občanov, ktorí pôsobia v Žiline alebo nejakým spôsobom zviditeľnili Žilinu vo svete.
viac
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
21.07.2020
Mesto podporí v grantovom systéme projekty sumou vyše 100 000 eur
Mesto Žilina podporí sumou viac ako 82 000 eur projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia, sociálnej a zdravotnej oblasti. Inštitúcie, ktoré v rámci grantového systému uspeli so žiadosťami, dostanú z rozpočtu mesta vyše 24 000 eur.
viac
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %