Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.10.2022 02:25

Mesto prevzalo dokončenú stavbu Centra sociálnych služieb Martin-Podháj


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Martin prevzalo v pondelok dokončenú stavbu Centra sociálnych služieb (CSS) Martin–Podháj, ktoré bude disponovať celkovou kapacitou 40 lôžok. Stavbu dokončili za osem mesiacov a jej cena bola 4,07 milióna eur.


Zo Štátneho fondu rozvoja bývania sa uhradí suma 2,51 milióna eur a mesto dofinancuje projekt sumou 1,56 milióna eur. Informovala o tom Monika Blisková z úseku primátora mesta Martin.

Objekt je podľa nej členený na centrálnu časť, lôžkovú časť na južnej strane a lôžkovú časť na severnej strane. "V hlavnej budove sa nachádza tiež spoločenská miestnosť, návštevná miestnosť, priestory na rehabilitácie, terapie a kaplnka. Areál je oplotený a nachádza sa v ňom aj oddychová zóna pre klientov," doplnila Blisková.

Predseda martinskej okresnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku Jozef Surman uviedol, že v Martine žije približne 14.700 seniorov. "Vybudovanie CSS bolo nanajvýš potrebné, keďže mesto žiadne takéto zariadenie nevlastnilo. Naši občania chodili do podobných zariadení v okolitých mestách. Je tu dostatok súkromných CSS, ale niektorí občania nemajú na to, aby tam mohli byť umiestnení. Keďže toto zariadenie vlastní mesto, som presvedčený o tom, že cenovo to bude pre obyvateľov mesta Martin prístupné," povedal Surman.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2022
Mesto spustilo stavbu Centra sociálnych služieb Martin-Podháj
Mesto Martin spustilo v stredu stavbu Centra sociálnych služieb (CSS) Martin-Podháj. Podľa primátora Martina Jána Danka sú celkové náklady zhruba 4,1 milióna eur. Z toho prefinancuje Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) 2,5 milióna eur a zvyšok mesto. Stavbu by mali podľa zmluvy ukončiť o 165 dní.
viac
24.10.2022
Plaváreň na Klingeri je kompletne hotová
Obyvatelia a návštevníci Banskej Štiavnice už majú k dispozícii kompletnú plaváreň s dreveným mólom na tajchu Klinger. Jej druhú etapu dokončili v uplynulých dňoch.
viac
02.01.2023
Mesto onedlho otvorí nové Centrum sociálnych služieb Podháj
Mesto Martin onedlho otvorí Centrum sociálnych služieb (CSS) Podháj. Zariadenie je legislatívne pripravené na prijatie prvých klientov. Informoval o tom primátor mesta Ján Danko.
viac
12.05.2023
Mesto otvorilo Centrum sociálnych služieb Martin-Podháj so 40 lôžkami
Mesto Martin otvorilo vo štvrtok Centrum sociálnych služieb (CSS) Martin-Podháj, ktoré disponuje celkovou kapacitou 40 lôžok. Podľa primátora Jána Danka dosiahli celkové náklady vyše štyroch miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %