Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
06.10.2023 11:10

Mesto Prievidza podporí najmenších korčuliarov


Ilustračná snímka, zdroj: MsÚ Prievidza


Deti v predškolskom veku navštevujúce materské školy absolvujú v období od 15. septembra 2023 do 30. mája 2024 v priestoroch ľadovej plochy Zimného štadióna v Prievidzi kurz korčuľovania.


V dňoch od 15. 09. 2023 do 30. 05.  2024 bude ľadová plocha hokejového štadióna v Prievidzi patriť našim najmenším športovcom. Mesto Prievidza sa rozhodlo finančne podporiť kurz korčuľovania pre deti v predškolskom veku. Kurzu sa môžu zúčastniť všetky deti v predškolskom veku navštevujúce materské školy zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza. Jeho cieľom je u detí podporiť záujem o šport a rozvíjať ich motorické schopností. Deti budú trénovať lektori, ktorí spĺňajú kvalifikáciu na vykonávanie tejto činnosti v súlade s vyhláškou ministerstva školstva, prípadne disponujú licenciou na trénovanie detí a mládeže.

Časová dotácia pre jednu materskú školu na jeden kurz je 8 hodín po 60 minút (8 pracovných dní) v čase od 9.30 do 10.30. Rozvrhnutie kurzu je dva krát týždenne pre jednu škôlku. Realizácia kurzu vyžaduje špeciálne pomôcky, ktoré budú zabezpečené mestom Prievidza ako zriaďovateľom MŠ, respektíve budú môcť deti využiť aj vlastné pomôcky. Patria k nim korčule, ochranné prilby, chrániče na kolená a odporúčané špeciálne pomôcky: chrániče na zápästia, pevné rukavice. Ako poznamenala primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková „ Hokej v meste Prievidza vychoval viacero talentovaných hokejistov, dokonca reprezentantov. Práve prostredníctvom tohto kurzu by sme radi objavili budúce hokejové talenty, ktoré budú svoje športové zručnosti rozvíjať v našom meste.“

Kurz korčuľovania sa bude realizovať v súlade s metodikou predprimárneho vzdelávania, kde sú stanovené výchovnovzdelávacie aj organizačno-technické požiadavky. Po absolvovaní kurzu každé dieťa dostane diplom na milú pamiatku.

Autor: Zdroj: Infolist mesta Prievidza


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2016
V Medzilabociach chcú postaviť škôlku pre deti z rómskych komunít
V meste chcú postaviť materskú školu pre 80 detí prevažne z marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Stáť by mala na Zámočníckej ulici za komunitným centrom. Rozhodli o tom mestskí poslanci na ostatnom zasadnutí, na ktorom schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.
viac
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %