Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.09.2023 03:00

Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov, prvým krokom je prieskum


Ilustračná snímka zdroj: Freepik.com


Liptovskomikulášska radnica spustila prieskum zameraný na nájomné bývanie. Výsledky ukážu, o aký typ bývania majú obyvatelia záujem. Ešte v tomto roku vyberú vhodné miesto pre výstavbu. V súčasnosti diskutujú najmä o Palúdzke a o lokalite Pod Stráňami.


TASR o tom informovala hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.  Postaviť by chceli až sto bytov, projekt budú zamestnanci mestského úradu pripravovať v budúcom roku. "Aktuálne zisťujeme, aký typ nájomníkov v našich bytoch býva a aký typ ľudí by mal dopyt po nových bytoch, o akú veľkosť bytov je záujem, či naši obyvatelia potrebujú sociálne alebo štartovacie bývanie. Hľadáme odpovede na množstvo otázok," vymenovala hovorkyňa s tým, že výsledky prieskumu by mohli poznať koncom tohto roka.         

Podľa slov Čapčíkovej si do roka na radnici "utrasú" aj spôsob financovania. Vysvetlila, že uvažujú nad viacerými formami. Do úvahy pripadá napríklad pôžička Štátneho fondu rozvoja bývania alebo zvolia možnosť štátom podporovaného nájomného bývania.         

Mesto má v súčasnosti 585 mestských nájomných bytov. "Záujem o tento druh bývania je u nás veľký a sme na dobrej ceste mu vyhovieť," zhodnotila hovorkyňa.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2019
Mesto Malacky pripravuje výstavbu detských jaslí
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.
viac
29.10.2019
Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje cintoríny na blížiace sa sviatky
Pre návštevníkov cintorínov pripravili liptovskomikulášska samospráva a verejnoprospešné služby (VPS) potrebný servis na najbližšie dni. Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín.
viac
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
31.10.2023
Financovanie výstavby obecných nájomných bytov
Samosprávy, ktoré sa rozhodnú uskutočniť výstavbu nájomných bytov môžu mať celkový obstarávací náklad pokrytý v plnej výške a nepotrebujú takmer žiadne vlastné zdroje financovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %