Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.02.2024 08:55

Mesto Rožňava má nové logo, obsahuje trojružu i strážnu vežu na Námestí baníkov


Nové logo tvorí viacero grafických prvkov vrátane historickej strážnej veže na Námestí baníkov. Súčasťou loga je aj slogan "Rožňava mesto s výhľadom".


Novú vizuálnu identitu odobrili mestskí poslanci zmenou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o symboloch mesta na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).


Nový grafický návrh loga Rožňavy vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa, cieľom bolo moderným spôsobom spracovať historické symboly mesta. "Doterajšie logo mesta vzniklo na základe verejnej súťaže v roku 2008. Aktuálne používané logo nie je možné technicky používať z dôvodu, že k logu nie je dopracovaný dizajnový manuál použitia," vysvetlila samospráva v dôvodovej správe predloženej na MsZ.         

Nové logo mesta Rožňava obsahuje viacero grafických prvkov. Jeho súčasťou je trojruža ako symbol nerastných surovín, ktoré sa na území mesta ťažili, ale tiež symboly baníctva, a to kladivo, želiezko a kameň. Na logu je vyobrazená aj historická strážna veža na Námestí baníkov či kopce znázorňujúce pohľad na okolie mesta. S tým súvisí aj slogan mesta, ktorý znie Rožňava mesto s výhľadom.         

Ako pre TASR priblížil zástupca primátora mesta Michal Drengubiak, novú vizuálnu identitu bude mesto používať napríklad na darčekových predmetoch či pri rôznych podujatiach. Logo a slogan samospráva podľa VZN využíva pri prezentácii mesta, a to napríklad v propagačných materiáloch, tlačovinách či na webovej stránke.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Na výrobu nových povrchov chodníkov využívajú starý asfalt
Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.
viac
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
07.05.2020
Snina má nové logo, symbolizuje jej prerod na moderné mesto
K symbolom reprezentujúcim mesto Snina pribudlo v uplynulých dňoch i logo. Ako informovala Erika Jankajová z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu, symbolika loga nadviazala na symboly zobrazené v erbe mesta.
viac
12.11.2020
Rekonštrukcia námestia by mala byť ukončená do konca roka
Rekonštrukcia východnej a južnej časti Námestia baníkov v Rožňave by mala byť ukončená do konca aktuálneho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %