Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
27.11.2023 01:05

Mesto Topoľčany revitalizovalo areál bývalej ZŠ Gagarinova


Ilustračná snímka, zdroj: Regióny.zoznam.sk - Zoznam


Mesto Topoľčany ukončilo revitalizáciu areálu bývalej Základnej školy (ZŠ) Gagarinova. Ako uviedla radnica, na mieste schátranej betónovej plochy boli vybudované vodozádržné zariadenia a vysadená zeleň.


V objekte v súčasnosti sídli viacero školských zariadení. "Ich študenti, pedagógovia, ale aj obyvatelia okolitých domov mohli sledovať premenu dvoch zanedbaných miest na zelené a funkčné priestory. Dvor na severovýchodnej strane školy sa zmenil na minipark s možnosťou oddychu, posedenia, školských a mimoškolských aktivít. Vysadil sa tu trávnik kombinovaný so stromami, vybudovaná je aj exteriérová školská trieda," pripomenul mestský úrad.         

Átrium v školskej budove sa vďaka projektu zmenilo na malú zelenú zónu. "Je to miesto predstavení a tvorivých dielní, ako stvorené pre študentov umeleckých, ale aj pedagogických odborov," skonštatoval magistrát. Súčasťou revitalizácie bola aj náhrada nepriepustných vonkajších povrchov za priepustnú dlažbu a mlat. Vysadila sa tam tiež zeleň, ktorú doplnila drobná architektúra. "Obnovenie prirodzeného vsakovania zrážkovej vody do pôdy prispeje k doplneniu zásob podzemnej vody a zároveň podporí zníženie teploty okolitého vzduchu jej postupným výparom do vegetácie," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2022
Projekt revitalizácie priemyselnej zóny bude drahší o vyše 660 000 eur
Projekt revitalizácie bývalej priemyselnej zóny na Šávoľskej ceste vo Fiľakove v okrese Lučenec bude drahší o viac ako 660 000 eur.
viac
28.06.2022
Mesto zrekonštruovalo areál bývalej vojenskej nemocnice
Mesto Prešov kompletne zrevitalizovalo okolie bývalej vojenskej nemocnice na Raymanovej ulici. Pribudli nové parkovacie plochy, prístupové komunikácie, chodníky a verejné osvetlenie. Zrealizovali sa aj sadové úpravy. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
05.09.2023
V areáli ZŠ má vzniknúť Rozprávkový zelený raj
V areáli Základnej školy (ZŠ) s materskou školou v Bánove v Novozámockom okrese má vyrásť Rozprávkový zelený raj. Tvoriť ho budú nové ovocné stromy, ktoré budú žiakom slúžiť na vzdelávanie i ako zdroj zdravého ovocia.
viac
25.03.2024
Mesto zmodernizovalo multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ s MŠ Jozefa Murgaša
Mesto Šaľa ukončilo obnovu multifunkčného ihriska v areáli Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Jozefa Murgaša. Do jeho modernizácie samospráva investovala 155.000 eur, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %