Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.03.2023 03:20

Mesto Trnava vyhlásilo súťaž na výstavbu novej kompostárne


Ilustračná snímka: (tasr).


Spolu 120 dní by mala podľa predpokladu mesta Trnava trvať výstavba novej kompostárne, na ktorú radnica aktuálne vyhlásila verejné obstarávanie (VO).


Počíta s nákladom 1,695 milióna eur bez DPH, pričom o víťazovi rozhodne kritérium najnižšej ceny. Uvádza to vo vestníku VO.

Kompostáreň bude situovaná v bezprostrednej blízkosti existujúcej skládky komunálneho odpadu na Zavarskej ceste. Ide v poradí už o druhé zariadenie, prvá kompostáreň funguje už viac ako dve desaťročia. Ročne zhodnotí približne 15 000 ton biologického odpadu, no nie je technologicky vybavená na spracovanie kuchynského odpadu. Podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej ide zároveň o druhú vyhlásenú súťaž, v predchádzajúcej sa vysúťažilo technologické zariadenie. O novej kompostárni hovorilo mesto už viac ako pred dvoma rokmi. Prostriedky na výstavbu, technológie a dodávku veľkoobjemných nádob na bioodpad získalo z výzvy rezortu životného prostredia.

Kompostáreň má mať ročnú kapacitu 4990 ton biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Projekt okrem iného zahŕňa realizáciu spevnených plôch na prípravu materiálu, triedenie a dozrievanie kompostu, kompostovacie boxy, halu spracovania kuchynského odpadu či žumpu splaškových vôd. Lehota na predkladanie ponúk je do 24.marca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2020
Pre výstavbu križovatky Triblavina bude na D1 obmedzená doprava
Pre potreby výstavby križovatky Triblavina budú od soboty (28. 3.) do 10. apríla opäť prestavovať aj dopravné značenie. Vodiči preto musia počítať so spomalením dopravy na diaľnici D1. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová.
viac
16.07.2021
TTSK víta schválenie zámeru výstavby novej budovy vojenského archívu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) privítal informáciu o výstavbe novej budovy pre Vojenský archív Trnava, ktorú v stredu (14. 7.) zobrala na vedomie vláda SR. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
06.10.2021
Trnavská charita odštartovala výstavbu nového centra pre ľudí bez domova
Trnavská arcidiecézna charita (TACH) začala s demontážou pôvodných budov svojho Centra pomoci človeku. Po obnove za 1,3 milióna eur vznikne podľa riaditeľa Miroslava Dzurecha najmodernejšie nízkoprahové centrum na pomoc ľuďom bez domova na Slovensku.
viac
12.02.2022
Obec Lubeník plánuje v tomto roku vybudovať novú kompostáreň
Obec Lubeník v okrese Revúca plánuje v tomto roku vybudovať novú kompostáreň, na ktorú samospráva získala nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 110.000 eur. Pre TASR to uviedol starosta obce Milan Pavko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %