Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
26.10.2022 04:15

Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou


Ilustračná snímka.


Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.


Zamestnanci a mechanizmy strávili posledné dva týždne v Starohorských vrchoch na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi. Už tradične vypilovali náletové dreviny či konáre zasahujúce do tratí a kosili okraje lesných ciest, aby sa dali počas zimy upravovať čo najkvalitnejšie.

"Tento rok sme prvýkrát do terénu poslali aj UNC-čko, ktoré sa popasovalo s veľkými skalami, ktoré sa rokmi dostali na okraje zvážnic a na niektorých miestach tiež rozšírilo lesné cesty. Okrem okruhu okolo Jelenskej skaly sme sa premiérovo zamerali aj na úsek od Izbice ďalej po Krčahy," uvádzajú ZAaRES.

V závislosti od počasia sa v najbližších dňoch sústredia na trate v Kremnických vrchoch. Jesennú údržbu bežkárskych tratí z veľkej časti financuje mesto a prispieva aj Banskobystrický samosprávny kraj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2021
Banská Bystrica: ZAaRES prichádza v tomto roku na cintorínoch s novinkami
Po minuloročnej prestávke, ktorú spôsobila pandémia nového koronavírusu, mesto Banská Bystrica opäť pripravuje príležitostný trh k Pamiatke zosnulých.
viac
21.03.2022
Mesto a vodohospodári po rokoch upravia brehy Tajovského potoka
Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) v spolupráci s mestom Banská Bystrica vykonajú údržbu porastov v koryte Tajovského potoka, ktorého brehy neboli upravované už niekoľko rokov.
viac
28.01.2023
ZAaRES pred víkendom opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice
Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.
viac
22.02.2024
ZAaRES pomohli cirkvi s vyčistením a úpravou drevín na kalvárii
Banskobystrická kalvária je vyhľadávaným miestom mnohých obyvateľov i návštevníkov mesta pod Urpínom. S vyčistením celej lokality a úpravou drevín pomohli v uplynulých dňoch rímskokatolíckej cirkvi pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES), aby ju s prichádzajúcou jarou zatraktívnili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %