Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
01.10.2021 05:00

Mesto Vráble chce zvážať deti na vyučovanie školským autobusom


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Vráble pripravuje pilotný projekt, v rámci ktorého bude deti na vyučovanie zvážať školský autobus. Radnica momentálne zisťuje záujem žiakov a ich rodičov o novú službu.


     Školský autobus bude podľa predbežných plánov zvážať žiakov iba ráno, pred začiatkom školského vyučovania. „Bude slúžiť výlučne iba pre žiakov základných škôl, pričom prvé tri mesiace bude táto služba pre deti vo Vrábľoch zdarma,“ informoval mestský úrad.       

Mesto už vypracovalo aj trasu autobusu. Premávať bude cez sídlisko Žitava, po uliciach Štúrova, Okružná, Družstevná, Dukelská a Partizánska. „Trasa je predbežná a v prípade záujmu sa môže upravovať,“ pripomenula radnica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
28.04.2020
Ďalšie príklady dobrej praxe sú z Hrabušíc, Medzian a Hankoviec
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s predstavovaním príkladov dobrej praxe. Tentokrát sa sústredilo na výnimočnosť v troch obciach. A to Hrabušice, Medzany a Hankovce.
viac
10.06.2020
Na Slovensku štartuje pilotný projekt pre koncept sociálneho poľnohospodárstva
Občianske združenie Druživa z Rožňavy začalo začiatkom júna realizovať na Slovensku pilotný projekt sociálneho poľnohospodárstva (SP).
viac
24.03.2022
Na vybraných školách spustili pilotný projekt participatívnych rozpočtov
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti spustili pilotný ročník školských participatívnych rozpočtov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %