Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
20.07.2020 08:10

Mesto vyčistilo potok v Prejte, SVP na to nemal financie


Snímka zdroj: (dubnica.eu).


Mesto Dubnica nad Váhom vyčistilo koryto potoka pretekajúceho mestskou časťou Prejta. Chce tak zabrániť vybreženiu potoka počas prívalových dažďov.


Ako informovala vedúca referátu životného prostredia dubnickej radnice Janka Beniaková, keďže ide o vodný tok križujúci cestu I. triedy a prietočnosť pri vysokom úhrne zrážok je v tomto úseku obmedzená, rozhodlo sa mesto najproblematickejšiu časť koryta vyčistiť. Úsek koryta potoka, ktorý bol zanesený od bahnových nánosov, mesto upravilo na vlastné náklady.

„O povolenie na vyčistenie problematickej časti sme požiadali Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), ktorý má Prejtiansky potok vo svojej správe. Keďže SVP pre nedostatok finančných prostriedkov tento rok nemôže potrebné úpravy koryta zrealizovať, mesto sa rozhodlo túto časť vyčistiť na svoje náklady,” uviedla Beniaková s tým, že úprava koryta potoka sa dotkla 270-metrového úseku smerujúceho k štátnej ceste.

Aby sa predišlo prípadnému úhynu rýb, ešte pred samotnou realizáciou úprav podľa Beniakovej samospráva nadviazala spoluprácu s Mestskou organizáciou Slovenského rybárskeho zväzu v Dubnici nad Váhom, ktorá zabezpečila ich výlov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
Na 8 projektov použije dubnická samospráva 960 000 eur z rezervného fondu
Na osem investičných akcií v Dubnici nad Váhom pôjde v tomto roku z rezervného fondu mesta 960 000 eur. Zmenou rozpočtu o tom rozhodli na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva dubnickí poslanci.
viac
19.01.2021
Mesto ušetrilo minulý rok na verejnom obstarávaní 850 000 eur
Dubnická radnica ušetrila v minulom roku na verejnom obstarávaní viac ako 850 000 eur. Informovala o tom vedúca oddelenia strategického rozvoja a verejného obstarávania Eva Granátová.
viac
27.05.2021
Dubnica získala na výstavbu cyklotrasy viac ako 824-tisíc eur
Nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 km prepojí mesto Dubnica nad Váhom napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.
viac
23.05.2022
Mesto získalo jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej ZŠ
Mesto Dubnica nad Váhom získalo nenávratný finančný príspevok jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej základnej školy (ZŠ) na Partizánskej ulici. Podľa primátora Petra Wolfa v nej chcú vytvoriť vzdelávacie a coworkingové centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %