Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.08.2023 03:20

Mesto zavádza od septembra MHD pre deti a mládež za euro


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre deti a mládež vo veku od šiestich do 18 rokov s trvalým pobytom v Prešove a obci Ľubotice za euro zavádza od 1. septembra mesto Prešov.


Na takzvaný evidenčný predplatný cestovný lístok (PCL) budú môcť cestovať v prvom tarifnom pásme. Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová. Euro za ročný lístok zaplatia deti a mládež vo veku od šiestich do 17 rokov a mládež od 17 do 18 rokov zaplatí za trojmesačný lístok rovnako euro.

Snahou mesta je podľa primátora Františka Oľhu dlhodobo rozširovať a podporovať verejnú dopravu ako hlavný spôsob prepravy v Prešove.

"Vysoký podiel bezemisnej dopravy, hlavne trolejbusov a prichádzajúce elektrobusy nám prinesú čistejšie mesto, kvalitnejšie ovzdušie a výrazne uľahčia cestovanie najmä do školy a do práce. Naším cieľom je v tomto prípade umožniť deťom a mládeži, aby mohli za svojimi krúžkami a športovou činnosťou dochádzať v rámci mesta Prešov bezplatne, a aby k tomu nemuseli využívať prepravu osobnými vozidlami," uviedol Oľha.

Tomuto kroku podľa neho predchádzali mnohé rokovania a kompletná príprava a analýza zo strany dopravného podniku (DPMP), a rovnako veľký záujem obyvateľov o túto službu. Verí, že ju budú deti a mládež naplno využívať.

Bližšie informácie, týkajúce sa podmienok prepravy a spôsobu uplatňovania si nároku na PCL - Evidenčný 18, spolu s postupom, ako si vybaviť potrebnú dopravnú kartu, nájdu záujemcovia na webstránke mesta Prešov www.presov.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
19.08.2023
Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD
V súvislosti so zmenou tarify MHD v Prešove čaká deti a mládež s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice výrazná zmena. Od 1. septembra 2023 zaplatia za ročný alebo 3-mesačný lístok len 1 €.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %