Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.10.2022 10:35

Mestská autobusová doprava bude bezplatná


Ilustračná snímka: (tasr).


Cestovanie mestskými autobusmi v Dunajskej Strede bude bezplatné. Rozhodlo o tom Mestské zastupiteľstvo v Dunajskej Strede na svojom poslednom zasadnutí v tomto volebnom období 28. septembra.


Presný termín závisí od dodania dvoch elektrických autobusov, ktoré mesto získalo vďaka projektu z  prostriedkov Európskej únie. "Ich príchod sa očakáva v najbližších týždňoch. Verejná doprava bola doteraz bezplatná len pre dôchodcov a žiakov. Od nástupu nových autobusov na elektrický pohon s nimi bude môcť cestovať zadarmo každý," uviedlo mesto.

Paralelne sa plánuje aj zaradenie nových trás do cestovného poriadku a spoje budú premávať častejšie. "Očakávaným pozitívnym efektom by malo byť zníženie počtu osobných vozidiel, ktoré prechádzajú mestom, a následne aj plynulejšia premávka na križovatkách a kruhových objazdoch," doplnilo mesto.

Elektrické autobusy budú nabíjať nočným prúdom na trafostanici za športovou halou. Na mestské autobusy od prechodu na prepravu osôb elektrickými autobusmi nebudú vydávať žiadne cestovné lístky, aby preprava bola plynulejšia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
27.01.2022
Regionálna doprava v Bratislavskom kraji bude bezplatná aj vo februári
Cestovanie v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji bude bezplatné aj vo februári. Oznámil to Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý už od januára kompenzuje výpadok autobusových spojov, ktorý vznikol nástupom nového dopravcu Arriva.
viac
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
23.06.2022
Púchovčania budú môcť od 1. septembra cestovať mestskou dopravou bezplatne
Púchovčania s trvalým pobytom v meste budú môcť od 1. septembra tohto roka cestovať mestskou hromadnou dopravou bezplatne. Informovalo o tom mesto Púchov na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %