Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.03.2024 11:05

Mestské lesy obnovili náučný chodník v lokalite Alpinka


Snímka zdroj: Teraz.sk


Košické mestské lesy v uplynulých dňoch dokončili práce na obnove náučného chodníka Zvedavých myšiek v lokalite Alpinka. Informujú o tom na sociálnej sieti.


Práce sa týkali najmä vybudovania nových nástupových schodov na začiatku trasy, spevnení drevených mostíkov a obnovy informačných tabúľ.         

"Chodník je tematicky zameraný predovšetkým na mladších školákov, má dĺžku okolo 1,5 kilometra. Jeho súčasťou je osem tabúľ, ktoré predstavujú vybrané zaujímavosti o lese, prírode a o vzťahu človeka k životnému prostrediu," pripomínajú.         

Trasa chodníka sa začína na Alpinke, vo svahu oproti konečnej stanici detskej železnice, asi 350 metrov od zastávky autobusu MHD č. 14 - Alpinka. Podľa mestských lesov ide o pomerne nenáročnú trasu s miernymi stúpaniami a klesaniami, ktorá sa hodí na rodinnú vychádzku aj nenáročnú turistiku pre širokú verejnosť.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
V rámci cezhraničného projektu s Ukrajinou obnovia lesopark
Projekt Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC) prinesie Košičanom vynovený lesopark. Slovensko-ukrajinský projekt zastrešuje Národné lesnícke centrum vo Zvolene. Mestské lesy Košice sú jedným z partnerov.
viac
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
26.09.2017
Novobanské Mestské lesy plánujú vybudovať arborétum
Na náučnom chodníku Zvonička chcú novobanské Mestské lesy vybudovať arborétum. Podľa konateľa spoločnosti Víťazoslava Chrappu bude mať arborétum nielen náučný charakter, ale pomôže podporiť cestovný ruch a zviditeľniť mesto.
viac
08.07.2020
S výstavbou ďalšieho úseku flowtrailu chcú začať tento mesiac
S výstavbou štvrtého úseku flowtrailu Hriešny v dĺžke zhruba 2,1 kilometra sa má začať neďaleko chaty Hrešná v druhej polovici júla. Na svojej webovej stránke o tom informuje mesto Košice, ktoré občianskemu združeniu (OZ) KE.CY - košické cyklotraily poskytlo na tento účel sumu 24 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %