Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
27.09.2022 09:30

Mestskí poslanci schválili zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinskí mestskí poslanci schválili na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v pondelok (19. 9.) zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum.


Príspevková organizácia mesta by mala zastrešiť činnosť súčasných a budúcich kultúrnych inštitúcií zriadených mestom. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Cieľom je podľa neho naplnenie dlhodobej kultúrnej stratégie mesta či zabezpečenie systematického plánovania i realizácie investícií do kultúrnej infraštruktúry. "Ďalším krokom je príprava analýzy dopadu zriadenia príspevkovej organizácie Kultúrno-kreatívne centrum Žilina a jej činnosti na rozpočet," uviedol Miškovčík.

Doplnil, že existujúcimi kultúrnymi inštitúciami mesta sú Mestská knižnica Žilina, Rosenfeldov palác a kultúrne domy v mestských častiach Bytčica, Trnové, Vranie, Zástranie, Žilinská Lehota. Budúcimi inštitúciami sú Kreatívne trhovisko Žilina a Ciachovňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
20.10.2017
Nové priestory klientskeho centra MV SR poskytnú komplexné vybavenie občanov
V záujme skvalitnenia poskytovaných služieb a komplexného vybavenia občanov na jednom mieste oznamuje mesto Žilina, že dve pracoviská Mestského úradu v Žiline budú od 30. októbra 2017 presťahované do priestorov budovy Europalace Žilina, Vysokoškolákov 8556/33, Žilina.
viac
07.12.2022
Nitra pokračuje v rekonštrukcii objektov pre kreatívne centrum
Na Martinskom vrchu v Nitre pokračujú aj cez zimu stavebné práce na rekonštrukcii objektov, ktoré budú slúžiť novému kreatívnemu centru. V roku 2020 získalo mesto na jeho vybudovanie 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
18.12.2023
Kreatívne centrum na Hlavnej ulici je už otvorené
Po 19 mesiacoch stavebných prác odovzdali do užívania nové Kreatívne centrum Trnava (KCT). Sídli na Hlavnej ulici a je otvorené ľuďom činným v kreatívnom a inovatívnom priemysle, v oblasti kultúry, vzdelávania a ďalších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %