Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
04.07.2023 03:20

Mestskú autobusovú dopravu čaká zmena, mala by zatraktívniť cestovanie


Snímka zdroj: (Mesto Trnava).


Mesto Trnava pripravilo od 1. augusta nový koncept mestskej autobusovej dopravy (MAD).


Ten prinesie pod názvom Mestský bus novinky, ktorých cieľom je sprístupniť hromadnú dopravu širšej verejnosti a zatraktívniť ju ako jednu z možných alternatív jazdy autom aj pre tých, ktorí ju doteraz nevyužívali. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Ako doplnila, nový grafikon zohľadňuje požiadavky cestujúcich na vzájomnú koordináciu liniek. Možnosť dostať sa do väčšiny častí mesta jedným spojom aj lepší takt, teda príchody a odchody autobusov v pravidelnejších intervaloch.

"Niekoľkomesačná príprava grafikonu sa dočkala finálnej podoby a cestujúcim by sa mal v značnej miere uľahčiť pohyb po meste. Môžeme hovoriť o začiatku novej, lepšej a efektívnejšej autobusovej dopravy pre obyvateľov Trnavy i pre tých, čo sem dochádzajú za prácou, štúdiom či kultúrnym vyžitím," uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

Ako spresnil, aj táto zmena si vyžaduje čas na implementáciu. Počet cestujúcich na jednotlivých trasách, nadväznosť spojov aj takty budú pravidelne monitorované s cieľom postupného vyladenia systému pre čo najkomfortnejšiu prepravu cestujúcich.

"Na tento účel zriadilo mesto aj e-mailovú adresu mestskybus@trnava.sk, kam môžu cestujúci mestskými autobusmi posielať svoje pripomienky, podnety a názory. Samospráva ich bude konzultovať s prepravcom a ďalšími odborníkmi," informovala Majtánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Od 2. apríla budú v BBSK autobusy premávať v režime Sobota Plus
Autobusové linky prímestskej autobusovej dopravy, ktoré prevádzkuje SAD Zvolen a SAD Lučenec, budú v Banskobystrickom kraji premávať od štvrtka 2. apríla v upravenom režime Sobota Plus. Zredukovanie počtu spojov patrí k ďalším opatreniam pred šírením nového koronavírusu.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
18.09.2020
Už takmer 1400 ľudí využilo autobus na zavolanie
„Autobus na zavolanie“ využilo za prvý rok až 1380 ľudí z okolia Senice. Medzi 1. septembrom 2019 a 31. augustom 2020 cestujúci prejavili záujem o túto službu spolu 960-krát. Najvyťaženejším mesiacom bol apríl tohto roka, kedy na 144 telefonických objednávok bolo prepravených až 335 cestujúcich.
viac
31.07.2023
Mestská autobusová doprava v Trnave sa od augusta mení na Mestský bus
K viacerým zmenám prichádza od pondelka (31. 7.) v grafikone Mestskej autobusovej dopravy v Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %