Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.04.2019 10:40

Modernizácia školských kuchýň v Malackách


V školskej kuchyni - ilustračná snímka archív mesta


Po modernizácii jednotlivých pracovísk materskej školy sa mesto Malacky sústredí na školské kuchyne. V tejto oblasti sa v aktuálnom volebnom období plánuje preinvestovať viac ako 500-tisíc eur.


Podľa plánov by sa mala každý rok zrekonštruovať aspoň jedna kuchyňa. Prvých 40 tisíc eur pôjde do ZŠ Štúrova. Túto sumu ešte musia schváliť poslanci. „Hoci školské kuchyne nie sú príliš viditeľné, sú dôležité. Chceme zrekonštruovať ich priestory, vrátane výmeny inštalácií, vzduchotechniky, podláh či obkladov. Zároveň by sa malo modernizovať vybavenie a spotrebiče. Od budúceho roka by sme tiež radi začali s postupným zvyšovaním platov kuchárok a pomocného personálu,“ vymenúva primátor Juraj Říha.

V súvislosti s obedmi zadarmo dostane každá škola od mesta 5 tisíc eur na nákup drobného vybavenia svojich kuchýň.

 

Autor: -lp-


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
11.01.2019
Predškoláci v Žiline dostávajú dotáciu na obedy
Od prvého januára vstúpila do platnosti novela zákona o dotáciách v pôsobnosti ministerstva práce, na základe ktorej dostávajú deti v posledných ročníkoch materských škôl dotácie na školské obedy. Toto opatrenie platí od začiatku roka aj pre žilinských predškolákov.
viac
16.02.2019
Pri tzv.obedoch zadarmo chýba samosprávam metodika i zohľadnenie cien
Legislatívne zmeny, ktoré od 1. januára 2019 zaviedli dotáciu na obedy pre deti v poslednom ročníku materských škôl, bratislavské samosprávy organizačne zvládli.
viac
30.05.2020
Zmeny pri obedoch a vlakoch zadarmo sú na debatu v koalícii
Prípadná zmena pri takých sociálnych opatreniach, ako sú obedy alebo vlaky zadarmo pre žiakov a študentov, je na debatu s koaličnými partnermi. V rozhovore to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %