Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
24.05.2021 10:25

MŽP podporí z eurofondov budovanie envirocentier za 10 miliónov eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR podporí z eurofondov budovanie envirocentier so zameraním na zmenu klímy. Alokovaných v tejto výzve je 10 miliónov eur. Rezort o tom informoval na svojom webe.


Podmienkou na poskytnutie príspevku bude zriadenie environmentálneho centra a infoaktivít v oblasti adaptácie na zmenu klímy, ktoré sa budú uskutočňovať vo vybudovanom materiálno-technickom zázemí. Zamerať by sa malo na výstavbu alebo rekonštrukciu budovy budúceho envirocentra, alebo na nákup vecí na vytvorenie materiálno-technického zázemia. Súčasťou výstavby môže byť aj realizácia názorných ukážok opatrení, zameraných na zníženie rizika povodní a negatívnych dôsledkov zmeny klímy. Ako príklad MŽP uviedlo opatrenia na zadržiavanie zrážkovej vody pri envirocentre.

Projekt by mal byť zameraný aj na informačné aktivity v oblasti adaptácie na zmenu klímy. Má ísť o informačné semináre, workshopy a konferencie, interaktívne výstavy s prednáškami, praktická environmentálna výchova, semináre, zážitkové aktivity envirovýchovy, či inšpiratívne a zážitkové programy.

O financie môžu žiadať subjekty ústrednej správy z oblasti tvorby a ochrany životného prostredia, verejnej správy z oblasti tvorby a ochrany životného prostredia, subjekty územnej samosprávy, neziskové organizácie, nadácie, pôsobiace v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia a združenia fyzických alebo právnických osôb, pôsobiace v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia.

Novú výzvu z Operačného programu Kvalita životného prostredia otvorilo MŽP 20. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2020
Zvolen získal na nákup štyroch autobusov MHD 1,16 milióna eur z eurofondov
Mesto Zvolen získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) z eurofondov vo výške viac ako 1,16 milióna eur na nákup štyroch nových autobusov. Majú byť použité na modernizáciu vozového parku mestskej hromadnej dopravy (MHD).
viac
03.09.2020
Výzva na podporu elektronabíjačiek už zverejnená
Ministerstvo hospodárstva SR už vyhlásilo druhé kolo výzvy na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc.
viac
10.12.2020
MV vyčlenilo z eurofondov 17 miliónov eur na budovanie inžinierskych sietí
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlásilo výzvu zameranú na dobudovanie inžinierskych sietí v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Zo zdrojov Európskej únie na ňu vyčlenilo vyše 17 miliónov eur. Informoval o tom hovorca MV SR Petar Lazarov.
viac
08.01.2021
Na prevenciu zosuvov svahov by malo ísť 37,8 milióna eur
Na prevenciu a manažment zosuvov svahov a pôdy by malo ísť 37,8 milióna eur od roku 2021 do roku 2029. Envirorezort eviduje viac ako 100 havarijných zosuvov svahu, kde je riziko ohrozenia zdravia, životov, majetku a škody na životnom prostredí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %