Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
09.08.2022 04:15

Na budove mestského úradu je nainštalovaný nový externý defibrilátor


Ilustračná snímka.


Na mestskom úrade vo Vrábľoch bol umiestnený prvý verejný automatický externý defibrilátor. V prípade potreby bude prístupný každému, kto bude poskytovať prvú pomoc.


Na kúpu prístroja prispeli sumou 1100 eur aj samotní obyvatelia mesta, zapojili sa do verejnej zbierky, ktorú iniciovalo občianske združenie Mládežnícky parlament Vráble, informoval primátor Tibor Tóth.

Nový automatický externý defibrilátor nainštalovali na mestskom úrade z vonkajšej strany budovy tak, aby bol v prípade potreby prístupný širokej verejnosti bez obmedzenia. "Na Slovensku zomrie na zástavu srdca približne 15 ľudí denne, čo je ročne okolo 5000 ľudí. Ak u človeka dôjde k náhlemu zastaveniu srdca, život mu môže pomôcť zachrániť práve defibrilátor. Ak je použitý a nasadený včas, výrazne zvyšuje jeho šancu na prežitie," zdôvodnil kúpu defibrilátora primátor.

V súčasnosti je na Slovensku 2092 automatických externých defibrilátorov. Počas uplynulých piatich rokov boli úspešne použité vo viac ako 150 prípadoch náhleho zastavenia krvného obehu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Na mestskom úrade v Kežmarku otvorili pracovisko prvého kontaktu
Pracovisko prvého kontaktu sa nachádza vo vynovených priestoroch na prízemí radnice.
viac
20.12.2016
Betlehemské svetlo sa rozžiarilo aj na Radnici mesta Žilina
Betlehemské svetlo priniesli aj tento rok na radnicu členovia Slovenského skautingu – 12. zbor Scarabeus Žilina. Betlehemské svetlo mohli záujemcovia vidieť vo vestibule Mestského úradu v Žiline v priebehu včerajšieho dňa (19. 12.).
viac
18.03.2019
Radnica dopláca za reštituované byty niekoľko tisíc eur mesačne
Trnavskej radnici sa nepodarilo v zákonnej lehote do konca roka 2016 poskytnúť bytovú náhradu všetkým nájomníkom reštituovaných bytov, a tak aktuálne musí uhrádzať ich majiteľom rozdiel medzi regulovaným a komerčným nájomným.
viac
23.07.2020
Zamestnanci radnice menia každú stredu kanceláriu za park
Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %