Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.07.2023 11:10

Na horách bude bezpečnejšie


Ilustračná snímka


Dovolenkári, ktorí sa chystajú na Liptov v lete, majú o dôvod naviac na úsmev. Ich dovolenka bude bezpečnejšia. Hostia, ktorí sa ubytovávajú na Liptove, od júla už nemusia sami riešiť poistenie na hory.


V rámci pobytových balíkov s Liptov Region Card už od dvoch nocí za poistenie zásahu horskej služby nezaplatia ani cent.

Hory netreba podceňovať. Sú krásne, majestátne, plné zážitkov, no vyžadujú od návštevníkov aj rešpekt. Čert nikdy nespí a aj štatistiky potvrdzujú, že dovolenkári na horách málo predvídajú a spoliehajú sa, že sa im nič nestane. „Pobyt na horách treba plánovať. Na turistiku je najlepšie vyraziť hneď ráno, maximálne dopoludnia, zvoliť si vhodnú turistickú výbavu, najmä obuv, nezabúdať na bundu či pršiplášť, lebo zmeny počasia na horách prichádzajú aj náhle. Odporúčam tiež neodbočovať z vyznačených chodníkov, lebo hrozia úrazy a nezriedka sa stáva, že pokusy skrátiť si cestu končia zablúdením našich turistov a následným pátraním horskej služby. Razom sa tak z príjemnej dovolenky môže stať stres, spojený s nemalými výdavkami na zásah horskej služby. Vďaka Liptov Region Card majú naši ubytovaní hostia o starosť menej, poistenie sme za nich vybavili my a oni sa môžu sústrediť najmä na príjemné plánovanie a prežívanie zážitkov na Liptove,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Poistenie záchrany v horách platí pre hostí od 2 nocí s nabitým pobytovým balíkom s Liptov Region Card od 1. júla až do 30. septembra 2023. Karta zliav Liptov Region Card navyše ponúka návštevníkom regiónu výborné tipy kam vyraziť i atraktívne zľavy. Počas leta 2023 je to až 80 zliav na 75 atrakciách. Zľavy sú rozdelené do 7 rôznych kategórií a väčšina z nich platí až do októbra.

„Pobytový balík môžu ubytovatelia pre svojich hostí ubytovaných od dvoch nocí dobíjať na nové karty, ale samozrejme aj na tie už v minulosti vystavené. Poistenie s Liptov Region Card je platné pre našich návštevníkov na pešiu turistiku a jazdu na bicykli, samozrejme vždy po vyznačených trasách Liptova,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Dovolenkári tak môžu smelo k radovánkach vo vodných parkoch v Liptovskom Mikuláši a v Bešeňovej či slneniu a aktívnemu pohybu vo vodách Liptovskej Mary pridať aj bezpečnú návštevu horských stredísk, turistiku i cykloturistiku po obľúbených dolinách a kopcoch Liptova. „Na najbližšiu sobotu máme super tip na výlet na hory aj pre rodiny s  deťmi. Zamierte do Jasnej, kde okrem výletu lanovkou na Chopok a návštevy salaša s ovečkami na Priehybe uvidíte podujatie ZA7HORAMi. V sobotu od 10-tej do 17-tej deti na Bielej púti zabavia viaceré divadelné predstavenia, kúzelník Talostan, rozprávkový Dedo Miro aj kopec súťaží,“ odporučila Darina Bartková. Podujatie ZA7HORAMi pokračuje v nedeľu v Liptovskom Hrádku.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje projekt Liptov Region Card aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške 8 500,- eur.

Autor: (ts-Región Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Stovky motorkárov z celého sveta zavítajú do Liptovského Mikuláša
Liptovský Mikuláš sa v týchto dňoch stáva dejiskom svetového stretnutia mototuristov. Akcia s názvom FIM Rally 2016 sa na Slovensku uskutoční po prvý raz. Hlavnému programu budú venované dni od 29. júna do 1. júla v Liptovskom Mikuláši.
viac
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
12.09.2019
Neďaleko Liptovských Revúc sprístupnia prvú via ferratu na Liptove
Prvú via ferratu na Liptove sprístupnia v sobotu 14. septembra v oblasti Zahorovo pri obci Liptovské Revúce. Z jej najvyššieho bodu sa milovníkom prírody a adrenalínu naskytnú výhľady na vrchy Nízkych Tatier i Veľkej Fatry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %