Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.03.2023 09:30

Na komunitné projekty vyčlenilo mesto 18 000 eur


Reduta v Spišskej Novej Vsi.


Aj tento rok mesto Spišská Nová Ves vyčlenilo zo svojho rozpočtu finančný balíček na realizáciu verejných projektov. Radnica upozornila, že na predkladanie zámerov majú záujemcovia posledný mesiac, uzávierka podávania žiadostí je 30. apríla.


Mesto vyzýva všetkých, ktorí majú nápad, ako zlepšiť životné prostredie, zrealizovať komunitné, športové, alebo kultúrne aktivity podporujúce zdravotne alebo inak znevýhodnené skupiny, aby sa zapojili do programu Dobrá vec. Okrem spomínaných aktivít sa môžu zamerať aj na sociálnu pomoc.

"V tomto roku je v rámci programu vyčlenených dohromady 18 000 eur. Financie sú určené na podporu komunitných projektov v jednotlivých častiach mesta," uviedla samospráva s tým, že minimálna výška podpory na jeden projekt je 300 eur a maximálna 3000 eur. Projekty radnica vyhodnotí koncom mája. Bližšie informácie o formálnych náležitostiach žiadostí mesto zverejnilo na svojej webovej stránke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2019
Na budovanie cyklotrás chce mesto získať zdroje z IROP
Mesto Spišská Nová Ves chce v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vybudovať viacero cyklotrás. Primátor Pavol Bečarik v tejto súvislosti uviedol, že samospráva podala žiadosti o pridelenie finančných prostriedkov dohromady na štyri projekty.
viac
25.11.2022
Vďaka eurofondom vznikne v meste Banícke námestie
V Spišskej Novej Vsi vznikne Banícke námestie s prepojením brehov Hornádu. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia výstavby a dopravy na mestskom úrade Milan Mucha s tým, že pôjde o prvok rekreačnej zóny v meste.
viac
18.04.2023
ZOO priniesla v novej sezóne niekoľko noviniek, časť areálu obnovili
Spišskonovoveskú zoologickú záhradu nedávno po zimnej prestávke opäť otvorili pre verejnosť. Na novú sezónu si pripravili niekoľko noviniek a podarilo sa obnoviť aj časť areálu.
viac
14.08.2023
Obyvatelia prvýkrát rozhodli o využití časti financií z rozpočtu
Obyvatelia Detvy prvýkrát rozhodli o využití časti financií z mestského rozpočtu. Do diskusného fóra komisia odporučila tri žiadosti a tieto projekty participatívneho rozpočtu aj získali podporu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %