Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.08.2018 07:20

Na Mestský hrad opäť zavítajú strašidlá so svojimi historkami


Pozvánka


Kremnické Múzeum mincí a medailí bude v areáli Mestského hradu odkrývať pod rúškom večera a noci ďalšie neobjavené poklady. Návštevníci, ktorí nestihli stretnutie so strašidlami v júli, tu majú možnosť uvidieť v piatok 17. augusta krátke divadelné scénky s priliehavým pomenovaním Strašidlá na hrade.


"Strašidlá na hrade budú skutočne strašiť desivými príbehmi z minulosti Kremnice zakladajúcimi sa tak na pravde, ako aj trochu vymyslené," informovala Miriam Kostrianová z múzea.       

Dramatizované prehliadky na Mestskom hrade vyrozprávajú historky o kremnickom Jackovi Rozparovačovi, šialenej matke, poprave protihabsburského povstalca Jarúnka, vzkriesení mŕtvoly, mučení i o vražde mešťana Fridlinga.       

Príbehy sú vhodné pre veľkých i malých návštevníkov od piatich rokov, ktorí sa odvážia vstúpiť do hradu plného najstrašidelnejších historických udalostí. Dramatizované prehliadky sa začnú o 19. h a v polhodinových intervaloch potrvajú až do 22.30 h. Jedno predstavenie trvá približne 50 minút.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Cez víkend budú v Tatrách Svište na Plese
Štrbské Pleso bude už šiesty rok po sebe v predposledný prázdninový víkend (27. - 28.8.) patriť rodinám s deťmi. Pripravené sú Svište na Plese, teda dobrodružná rodinná súťaž postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu.
viac
16.08.2017
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá a hrôzy minulosti
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá. Hrôzy minulosti, ktoré zostávajú zatratené v zabudnutí dejín, ožijú na podujatí z cyklu Letné noci múz návštevníkom pripomenú desivé scény plné príbehov, legiend i reálnych udalostí z histórie Kremnice a okolia. Podujatie sa bude konať v piatok 25. augusta.
viac
09.11.2019
Zborový výlet CZ ECAV Príbovce
Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Príbovce zorganizoval 6. novembra 2019 pre svojich členov zborový výlet do Kremnice. Cieľom ich cesty bola putovná výstava „Biblia na cestách“ inštalovaná v týchto dňoch v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici.
viac
24.06.2021
Peter Káčer má za sebou tretiu etapu
Združenie miest a obcí Slovenska aj tento rok podporuje charitatívnu cyklojazdu KÁČER NA BICYKLI.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %