Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
17.08.2020 11:35

Na nahlásenie aktuálneho stavu vodomeru majú klienti čas do 9. septembra


Ilustračná snímka.


Nahlásiť aktuálny stav vodomeru po zmene cien vodného a stočného môžu klienti Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) do 9. septembra.


Informovali o tom bratislavské vodárne a zároveň sa verejnosti ospravedlňujú za nesprávnu formuláciu vo štvrtkovej (13. 8.) tlačovej správe, podľa ktorej mali zákazníci nahlásiť stav vodomeru už k tomuto piatku.

BVS vyzvala klientov, aby vykonali odpočty svojich vodomerov. „Na základe týchto údajov sa následne urobí rozpočítanie spotreby vody podľa starej a novej ceny,” uviedli vodárne. Klienti, ktorí sú priamo zákazníkmi BVS, hlavne ľudia v rodinných domoch, ktorí majú s BVS uzatvorenú zmluvu a majú svoje vlastné odberné miesto, tak môžu urobiť prostredníctvom nového zákazníckeho portálu BVS, ktorý bude v prevádzke na webovej stránke vodární. Klienti, ktorí nemajú internet, môžu na nahlásenie stavu vodomeru využiť call centrum BVS alebo prísť osobne do niektorého z kontaktných centier v čase zákazníckych hodín.

Vodné a stočné v regióne BVS sa mení. Na základe rozhodnutia Úradu pre reguláciu sieťových odvetví bude nová cena vodného 1,0135 eura bez DPH za 1000 litrov pitnej vody. Stočné za rovnaký objem sa bude pohybovať na úrovni 0,9985 eura bez DPH. BVS poskytuje svoje služby pre viac než 700 000 ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 percent obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
BVS a obec Kittsee podpísali novú zmluvu o odvádzaní a čistení odpadových vôd
Rakúske prihraničné obce Kittsee, Edelstal a Pama budú aj naďalej spolupracovať s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS) pri odvádzaní a čistení odpadových vôd.
viac
22.08.2018
Bikesharing v Bratislave by mali oficiálne spustiť začiatkom septembra
Hlavné mesto by sa už začiatkom septembra malo po rokoch dočkať reálneho spustenia služby požičiavania bicyklov – bikesharingu. Oficiálne sa tak má stať 7. septembra, s rozmiestňovaním bicyklov v rámci služby Slovnaft BAjk na jednotlivé stanice sa má začať 3. septembra.
viac
24.07.2020
Vodu zo studní v okolí Istrochemu RÚVZ neodporúča používať
Voda z individuálnych studní v lokalitách Mierová kolónia a Nobelova ulica v bratislavskom Novom Meste pri bývalej Dimitrovke (Istrochem) je dlhodobo nevhodná na pitie a osobnú hygienu, neodporúča sa ňou zalievať ani záhradky s konzumnou zeleninou a ovocím.
viac
16.09.2020
V hlavnom meste sa začal cyklus podujatí Viac ako sused
V Bratislave sa v utorok v rámci Týždňa maďarskej kultúry začína cyklus podujatí Viac ako sused.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %