Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.08.2022 02:15

Na trati do Rajca bude premávať historický motorový vlak


Snímka zdroj: Žilinak.sk


Historický motorový vlak bude premávať na trati Žilina - Rajec v sobotu (13. 8.) a v nedeľu (14. 8.) počas podujatia Rajecká Anča. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej bude premávať dvakrát denne a cestujúci si kúpia lístky priamo vo vlaku.


Doplnila, že súčasťou podujatia je zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. "Aj tento rok budú mať cestujúci zľavu 20 percent. V expozícii ich čaká interaktívna prehliadka či koľajisko, zachytávajúce v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v dvadsiatych rokoch 20. storočia. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne, ktoré budú pred múzeom. Pripravili sme aj jazdu historickým kočom v aleji pri autobusovej stanici," uviedol historik dopravy Peter Šimko.       

Na peróne pred Múzeom dopravy spestrí podujatie o 11.00 h a 15.00 h divadelná scénka Povedačky na peróne v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. "Záujemcovia sa dozvedia, aké témy sa preberali na železničnej stanici v roku 1942. A ako to asi mohlo vyzerať, keď sa tam stretli tri dávne priateľky," dodala autorka scenára Katarína Maršalová.       

Podujatie organizuje Považské múzeum a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.      

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2016
Nostalgická jazda Rajeckou Ančou
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo v spolupráci so Spoločnosťou Považskej dráhy Žilina tradičné jesenné podujatie Nostalgická jazda Rajeckou Ančou. Podujatie sa koná pri príležitosti výročia otvorenia miestnej železnice Žilina – Rajec.
viac
06.08.2019
Jazdy historických vlakov pripomenú 120. výročie trate Žilina-Rajec
Pri príležitosti 120. výročia otvorenia železničnej trate Žilina – Rajec pripravilo Považské múzeum (PM) v Žiline v sobotu 17. augusta a v nedeľu 18. augusta jazdy historických vlakov.
viac
12.08.2020
Rajecká Anča má 10 rokov
Rajecká Anča vyrazí zo Žiliny do Rajca a späť už po desiatykrát. Obľúbené podujatie organizované Považským múzeom v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Spoločnosťou Považskej dráhy Žilina začalo v roku 2010.
viac
28.07.2023
Na podujatí Rajecká Anča odvezú cestujúcich zo Žiliny do Rajca historické vozne
Jazdu historickými železničnými vozňami medzi Žilinou a Rajcom môžu absolvovať účastníci podujatia Rajecká Anča. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej sa uskutoční v sobotu 12. augusta a v nedeľu 13. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %