Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.01.2023 11:00

Na trojkráľovom behu obcou sa zúčastnilo 113 dospelých bežcov a 63 detí


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. FOTO TASR - Silvia Tannhauserová


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. Ako TASR za organizátorov potvrdil Mário Chlebničan, dospelých bežcov bolo 113 a detí 63, čo je spolu 176 účastníkov.


Doplnil, že tento rok prišlo bežať obcou doteraz najviac účastníkov. "Počasie nám vyšlo, štvrtý ročník akcie organizovali krivánski dobrovoľní hasiči s obcou," spresnil.       

Ako prvý dobehol do cieľa 26-ročný bežec Matej zo Zvolenskej Slatiny. Spomenul, že trénuje v rámci detvianskeho športového klubu, ktorý združuje bežcov viacerých vekových kategórií. Poznamenal, že v piatok sa rozhodol podporiť obecné podujatie a do cieľa dobehol za necelých 30 minút. Na behu sa v piatok zúčastnila aj 33-ročná Eva z Detvy, ktorá je tiež súčasťou detvianskeho bežeckého športového klubu. V kategórii do 40 rokov sa umiestnila na prvom mieste. "Trať bola pekná, zadarmo však tá medaila nebola, kopec dal o sebe vedieť. Bola to vydarená akcia, v cieli nám chutili guláš a aj punč. Už sa tešíme na ďalší ročník," zhodnotila. Medailu si domov odniesla aj jej dvojročná dcéra Eva, ktorá bežala v kategórii do šesť rokov.       

Trať pre dospelých merala 8,1 kilometra, detská trať mala jeden kilometer.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
06.03.2018
Športová akadémia je otvorená každému, kto sa chce hýbať
V polovici februára 2018 sa na rokovaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska zúčastnil aj olympionik Matej Tóth. Prezentoval svoju športovú akadémiu, ktorá v súčasnosti pôsobí na 78 školách a teší sa záujmu viac ako 1200 detí.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %