Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.01.2023 03:20

Nádoby na odpad nahradia polopodzemné kontajnery s čipovými zámkami


Ilustračná snímka: (tasr).


Z viacerých ulíc v Topoľčanoch v nasledujúcich dňoch zmiznú staré kontajnery na odpad. Ako informovala radnica, pôvodné odpadkové nádoby nahradia nové polopodzemné kontajnery.


Tie budú vybavené inteligentnými zámkami, vďaka ktorým budú môcť komunálny odpad do kontajnerov vhadzovať iba obyvatelia lokality, v ktorej sú umiestnené. "Opatrenie sa týka 17 nových stojísk. Čip na otváranie zámku dostane každá domácnosť, ktorá bude nové kontajnery využívať. Ak niekto ešte čip na otváranie polopodzemných kontajnerov nedostal, mal by kontaktovať svojho domového dôverníka, správcu bytového domu alebo mestský úrad," informovala radnica.

Magistrát si od zavedenia nových kontajnerov s čipovým zámkom sľubuje obmedzenie "odpadovej turistiky" a čistejší vzhľad stojísk kontajnerov. "Zavedenie inteligentných zámkov je zároveň prvým krokom k spravodlivejšiemu množstvovému zberu a k zníženiu nákladov na likvidáciu komunálneho odpadu. Postupne zámky plánujeme rozšíriť aj na existujúce stojiská polopodzemných kontajnerov," doplnil mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2020
Mesto plánuje postupne ohradiť všetky kontajnerové stojiská
Zlatomoravecká samospráva plánuje postupne ohradiť všetky kontajnerové stojiská na území mesta. Vedenie mesta si od projektu sľubuje zvýšenie čistoty v okolí kontajnerov.
viac
02.04.2020
V meste začali s dezinfekciou kontajnerov na odpad
V meste Vranov nad Topľou začali s dezinfekciou nádob na odpad aj celých kontajnerových stojísk. Samospráva plánuje činnosť rozšíriť i na lavičky, autobusové zastávky a zábradlia.
viac
06.05.2020
Veľkokapacitné kontajnery budú po novom pristavovať trikrát ročne
Veľkokapacitné kontajnery budú v jednotlivých obvodoch Ružomberka po novom pristavovať iba trikrát ročne. Dôvodom sú aktuálne legislatívne zmeny súvisiace so skládkovaním komunálneho odpadu, a tiež snaha vytriediť čo najviac zložiek z komunálneho odpadu.
viac
10.03.2021
Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu
Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %