Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.03.2021 09:35

Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.


Tento rok však začína o mesiac skôr a pre aktuálnu pandemickú situáciu zverejnila harmonogram pristavenia kontajnerov len na najbližšie dva týždne, teda nie na celé obdobie. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Tento rok sa postaráme o to, aby kontajnery nezaberali zelené plochy a nepoškodzovali tak miestnu zeleň,” ubezpečila Daniela Vašková Kasáková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu. Oddelenie spolu s referátom správy verejných priestranstiev vytypovalo lokality, na ktoré budú kontajnery umiestnené.

Prvé zelené kontajnery boli pristavené v utorok v lokalitách Starhradská, Topoľčianska a Holíčska. Vo štvrtok (11. 3.) ich obyvatelia nájdu na Smolenickej, Šintavskej, Znievskej a Strečnianskej ulici. Kontajnery budú pristavené vždy o 12.00 h a odvážané budú v rovnaký deň o 18.00 h.

Obyvatelia môžu do nich ukladať iba niektoré druhy odpadu. Ide napríklad o objemný odpad (drevený, čalúnený nábytok, skrine, police, stoličky, koberce). Tento druh odpadu však musí byť upravený tak, aby zaberal čo najmenej miesta. Umiestňovať do kontajnerov je možné aj sanitu v celku (umývadlá, vane), elektrické spotrebiče či čisté kovy. Mestská časť zdôrazňuje, že nebude odoberať pneumatiky, bioodpad, nebezpečný a chemický odpad ani drobný stavebný odpad.

Aktuálny harmonogram pristavenia veľkokapacitných kontajnerov nájdu obyvatelia na webovej stránke mestskej časti. V prípade otázok môžu kontaktovať oddelenie životného prostredia mestskej časti, a to buď e-mailom, alebo telefonicky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2020
Zber drobného elektroodpadu od decembra už aj v Petržalke
Zvýšiť podiel vytriedenej zložky z komunálneho odpadu v Petržalke majú aj červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektroodpadu.
viac
08.01.2021
V Bratislave spustia tento rok 2. etapu vrecového zberu separovaného odpadu
V Bratislave spustia v tomto roku druhú etapu zberu a odvozu vytriedeného odpadu z bratislavských rodinných domov tzv. vrecovým systémom.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %