Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.05.2022 12:35

Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov


Na archívnej snímke sklad humanitárnej pomoci. Snímka zdroj: (tasr).


Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.


Pomôcť majú k skvalitneniu života v mestskej časti a týkajú sa oblasti vzdelávania a výchovy, kultúry, voľnočasových aktivít, humanitárnej a sociálnej pomoci či zdravotníctva.

"Podporené aktivity sú silným signálom, že ľudia nestratili v srdci šľachetnosť a snažia sa svojou kreativitou v ťažkých časoch pomôcť druhým," skonštatovala členka hodnotiacej komisie a správnej rady Dobrý dom Barbora Balunová.

Najviac projektov podporených sumou 15 810 eur je z oblasti humanitárnej starostlivosti a sociálnej pomoci, zníženia sociálnej nerovnosti, zdravotníctva a sociálnych služieb. Ide celkovo o desať projektov. Druhú oblasť v poradí podporila nezisková organizácia sumou 10 850 eur, peniaze poputujú do kultúry a voľnočasových aktivít. Štyri projekty podporené sumou 5340 eur sú z oblasti vzdelávania a výchovy.

Výzvu vyhlásila nezisková organizácia na základe finančnej podpory jedného z developerov. Maximálna výška dotácie pre jedného žiadateľa, prípadne na jeden projekt, bola 3000 eur. V rámci výzvy sa nevyžadovalo spolufinancovanie zo strany žiadateľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2019
Staré Mesto vnáša do systému prideľovania dotácií jasnejšie pravidlá
Bratislavské Staré Mesto by malo vniesť do systému prideľovania dotácií z rozpočtu mestskej časti transparentné a jasnejšie pravidlá. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré schválili miestni poslanci.
viac
03.02.2020
Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste
Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.
viac
25.03.2021
Bratislava rozdelí vyše 220 000 eur medzi neziskovky na sociálne projekty
Mesto Bratislava rozdelí vyše 220 000 eur medzi neziskové organizácie na prevenciu bezpečnosti v ohrozených lokalitách a znižovanie rizík v oblasti drog, na prácu a pomoc s deťmi, mladými ľuďmi a rodinami v ohrození i na medzigeneračnú solidaritu a zlepšenie kvality života seniorov.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %