Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.12.2020 08:35

Nový rozšírený kamerový systém mesta stál 12 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Nový rozšírený a modernizovaný kamerový systém mesta Sliač vo Zvolenskom okrese stál 12 000 eur. Vyplýva to z publikácie projektu, ktorý zverejňuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke.


Mesto Sliač sa v roku 2019 zapojilo do Výzvy Rady vlády SR pre prevenciu kriminality na financovanie projektov v oblasti prevencie kriminality. Prvú etapu projekt s názvom Rozšírenie a modernizácia kamerového a bezpečnostného systému v meste Sliač spustili do prevádzky na jeseň tohto roka.

Kamerový systém, z hľadiska monitorovania exponovaných území mesta a záznamu na záznamové médiá, pracuje podľa informácií mesta v nepretržitej prevádzke. Centrálny dispečing systému je inštalovaný v budove mestského úradu v priestoroch mestskej polície. Správcom kamerového systému je Mestská polícia Sliač, ktorá na monitorovanie verejných priestranstiev dohliada.

„Snímanie a následné uchovávanie záznamov kamerového systému bude len na účely ochrany verejného poriadku, bezpečnosti, odhaľovania kriminality, ochrany zdravia osôb a majetku,“ uvádza publikácia s tým, že získavanie obrazových materiálov je pre ich ďalšie použitie. „Je to na účely trestného, respektíve priestupkového konania, na základe dožiadania oprávnených orgánov,“ dodáva. Prevádzkové náklady monitorovacieho systému budú hradené z vlastných zdrojov rozpočtu mesta. Projekt finančne podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality vo výške 9000 eur s DPH. Mesto zo svojho rozpočtu prispelo sumou 3000 eur s DPH.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Obce môžu dostať dotáciu až do výšky 66 000 eur
Obce na Slovensku môžu tento rok dostať na financovanie projektov v súvislosti s prevenciou kriminality dotáciu vo výške až 66 000 eur.
viac
25.03.2019
Samospráva plánuje rozšíriť kamerový systém o 13 kamier
Rozšírenie mestského kamerového systému o 13 otočných kamier je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca, ktorým chce zvýšiť bezpečnosť v meste. S týmto cieľom sa uchádza o dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.
viac
07.10.2020
V Banskej Štiavnici začali s rekonštrukciou Mládežníckej ulice
V Banskej Štiavnici sa začína v stredu rekonštrukcia cestnej komunikácie na ulici Mládežnícka, ktorá spočíva aj v obnove parkoviska lokalizovaného v blízkosti historického centra mesta.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %